Tarina

Luonnon omaa taikavoimaa.

Vihreäkeijun tarina alkoi jo yli 30 vuotta sitten. Viljely aloitettiin Honkajoella vuonna 1986 kasvihuonekurkulla ja vuonna 1998 aloitettiin myös salaattien ja yrttien viljely kasvihuoneissa. Vihreäkeijun tuotteita tuottavat Honkatarhat Oy ja Kyröntarhat Oy. Yritykset kuuluvat LM Green Holding -konserniin, jonka pääomistajana on Laihian Mallas Oy.

Honkatarhat Oy

Honkatarhat Oy:n viljely pinta-ala on 4,1 ha. Kasvihuoneet sijaitsevat Pohjois-Satakunnassa, Honkajoen energiapuistossa, jossa alueen yritykset tuottavat yhteistyössä energiaa kiertotalouden periaatteella. Kasvihuoneiden lämmityksessä käytetään hukkalämpöä ja tuotannosta syntyvät jätteet hyödynnetään alueen bioenergialaitoksessa.

Honkatarhat Oy:n tuotanto aloitettiin vuonna 1986, jolloin tuotantokasvina oli kurkku. Vuonna 1998 yritys siirtyi Vihreäkeiju-ruukkusalaattien ja -yrttien tuotantoon. Nykyisin päätuotteena on leikattu jääsalaatti. Muita tuotteita ovat leikattu makea frisee, leikattu punainen jääsalaatti, ruukkujääsalaatti sekä ruukkutilli, -persilja ja -ruohosipuli. Honkatarhat Oy työllistää noin 37 vakituista työntekijää.

 

Kyröntarhat Oy

Vihreäkeijun salaattien viljely laajeni vuonna 1995 Varsinais-Suomeen, Pöytyän kuntaan. Tuolloin Pöytyällä sijaitseva Kyrön vihannes Oy liitetttiin Vihreäkeiju –tuoteperheeseen ja yrityksen nimi vaihtui Kyröntarhat Oy:ksi. Kyröntarhat Oy:n viljelypinta-ala on 1,7 ha ja tuotantokasveina ovat ruukkusalaatit ja -yrtit. Työntekijöitä on noin 30 hlö.

Kyröntarhojen Marttilan toimipiste aloitti toimintansa vuonna 2009 tuotteenaan leikattu jääsalaatti. Pinta-ala on 0,7 ha ja tuotanto on pitkälle automatisoitu.