Persilja ja tabouleh
Persilja ja lehtipersilja sisältävät rautaa, C-vitamiinia ja karoteenia. Lehtipersilja on tavallista persiljaa hieman voimakkaamman makuista.
Lehtipersilja lisätään ruokaan ruoanvalmistuksen loppuvaiheessa ja persilja valmiiseen ruokaan. Kestävämpään koristeluun persilja soveltuu paremmin.
Tutustu yhdessä Hellapoliisin kanssa persiljaan ja lehtipersiljaan
Tabouleh
Arabimaissa suosittu tabouleh tai tabbule on herkullinen lisäke ruoalle tai salaattipöytään. Bulgurvehnä, runsas määrä persiljaa ja pieneksi pilkottua kurkkua ja tomaattia, maustettuna sitruunalla ja mustapippurilla on mainio tarjottava, joka valmistuu nopeasti.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon bulgur ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt. Valuta tarvittaessa. Purista joukkoon sitruunan mehu. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja tai lehtipersilja ja minttu. Viipaloi tomaatit ja kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita ne bulgurin joukkoon ja valuta joukkoon oliiviöljyä. Rouhi joukkoon mustapippuria.