Muffinit oreganolla, fetajuustolla ja kurpitsansiemenillä

Valmista nämä maukkaat suolaiset kurpitsamuffinit aamupalaksi tai vaikka lounaaksi keiton kylkeen. Vihreäkeiju oregano täydentää kurpitsan ja fetajuuston makumaailmaa.

Muffinit oreganolla, fetajuustolla ja kurpitsansiemenillä
12
45 min
300 g
kurpitsaa
1-2 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 rkl
Vihreäkeiju oreganoa hienonnettuna
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
suolaa
2
kananmunaa
2 dl
maitoa
100 g
fetajuustoa
1 rkl
hunajaa
25 g
kurpitsansiemeniä

Kuori ja kuutioi kurpitsa, ota sivuun 100 g koristelua varten. Hauduta loput kuutiot kypsäksi vedessä kattilassa keskilämmöllä poreillen (n. 15–20 min). Valuta neste pois ja soseuta pyreeksi. Sekoita oregano, vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään kulhossa. Sekoita kananmunat, maito, murennettu fetajuusto, hunaja ja jäähtynyt kurpitsapyree toisessa kulhossa. Sekoita kuivat aineet massan sekaan. Kaada taikina muffinivuokiin ja ripottele päälle kurpitsakuutiot sekä kurpitsansiemenet. Kypsennä muffinit uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.


Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit