Säilötyt rosmariiniporkkanat

Nämä säilötyt rosmariiniporkkanat ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Jos tarkoituksena on säilöä kasviksia pidempään, kannattaa desinfioida lasipurkit kiehuvassa vedessä ennen niiden täyttämistä.

Säilötyt rosmariiniporkkanat
4
20 min + maustuminen
2 dl
omenaviinietikkaa
4 dl
sokeria
6 dl
vettä
8
porkkanaa
6
Vihreäkeiju rosmariinin oksaa
10
roseepippuria
3
murskattua valkosipulinkynttä
2 tl
suolaa

Kiehauta omenaviinietikka, sokeri ja vesi kattilassa. Kuori porkkanat ja leikkaa pitkittäin neljään osaan. Laita porkkanat mausteiden kanssa lasipurkkiin ja kaada kuuma etikkaliemi porkkanoiden joukkoon. Anna maustua vähintään tunnin ajan.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit