Yrttinen uunifeta

Yrttinen uunifeta on helppo ja maukas lisäke, jonka maustavat tuore timjami ja basilika. Voit valmistaa uunifetan myös grillissä laittamalla ainekset foliovuokaan.

Yrttinen uunifeta
2
30 min
250-300 g
luumu- tai kirsikkatomaattia
1-2 kynttä
valkosipulia
1/2-1 dl
oliiviöljyä
ripaus
chilihiutaleita
suolaa ja pippuria myllystä
2 oksaa
Vihreä Keiju timjamia
Vihreä Keiju basilikaa

Kuori ja hienonna valkosipulit. Aseta luumu- tai kirsikkatomaatit uunivuokaan ja lisää fetakuutio tomaattien keskelle. Lorauta sekaan reilusti oliiviöljyä.

Lisää hienonnettu valkosipuli. Ripottele fetajuuston päälle chilihiutaleita ja lisää muutama timjamin oksa. Rouhi vielä fetajuuston päälle suolaa ja mustapippuria.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 min. Voit valmistaa uunifetan myös grillissä laittamalla ainekset alumiinivuokaan. Uuunifeta on valmis, kun juusto hieman sulaa ja on ruskistunut pinnalta.

Tarjoile tuoreen basilikan kanssa esim. grilliruoan lisukkeena.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit