Juustoinen salaatti ja pestokastike

Leppäsavujuustolla ja cashewpähkinöillä ryyditetty salaatti maistuu milloin tahansa,
Valmista kastikkeeksi tuoreyrteistä maistuva pestokastike.

Juustoinen salaatti ja pestokastike
4
20 min
1 pussi
Vihreäkeiju jääsalaattia
1 ruukku
Vihreäkeiju viinisuolaheinää
1/2
purjoa
100 g
miniluumutomaatteja
200 g
leppäsavujuustoa
1 dl
paahdettuja cashew-pähkinöitä
1
omena
Pestokastike:
2 ruukkua
Vihreäkeiju lehtipersiljaa
70 g
leppäsavujuustoa tai parmesaanijuustoa
50 g
cashew-pähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
1,5-2 dl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Laita jääsalaattia ja viinisuolaheinää revittynä tarjoiluvadille. Halkaise purjo pituussuuntaan, huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja halkaise pituussuunnassa. Laita tarjoiluvadille. Kuutioi leppäsavujuusto, paahda cashew-pähkinät kuumalla pannulla käännellen. Lisää juustokuutiot ja pähkinät salaatin joukkoon. Kuori ja viipaloi omena. Jätä omena sivuun.

Pestokastike

Laita lehtipersilja, leppäsavujuusto tai parmesaanijuusto, cashew-pähkinät, kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja ripaus suolaa tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa öljyllä. Sekoita omenan palat pestokastikkeen joukkoon tummumisen estämiseksi. Tarjoa pestokastike salaatin kanssa.

Kokeile myös näitä