Karitsan paahtopaisti, pinaattiherkkusienisalaatti ja yrttipesto

Helppo pinaattiherkkusienisalaatti toimii kevyenä lisukkeena karitsan paahtopaistille. Perinteisen peston voi tehdä myös mintusta, joka sopii erinomaisesti karitsan kanssa.

Karitsan paahtopaisti, pinaattiherkkusienisalaatti ja yrttipesto
2
30 min
2 kpl
karitsan paahtopaisteja
suolaa
pippuria
Salaatti
4 isoa
Champ-herkkusientä
1 pss
pinaattia
½
punasipuli
25 g
pekaanipähkinöitä
Pesto
½ dl
Vihreäkeiju ruohosipulia
1 dl
Vihreäkeiju lehtipersiljaa
2 dl
Vihreäkeiju mintunlehtiä
½ dl
raastettua kovaa kotimaista juustoa, esim. vuohen GR
2 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
½ dl
oliiviöljyä
½
valkosipulinkynsi

Ruskista karitsan paahtopaistit pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa 52 asteiseksi. Anna levätä 5-10 min folion sisällä. Ruskista herkkusieniviipaleet pannulla. Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella. Nostele lautaselle pinaatti, paistetut herkkusienet, ohueksi siivutettu punasipuli ja pekaanipähkinöitä. Viipaloi paahtopaistit ja viimeistele annos pestolla.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit