Sinivalkoinen siikasalaatti ja piparjuuriranskankermaa

Mustikkagraavatusta siiasta saadaan itsenäisyyspäivään sopiva sinivalkoinen siikasalaatti. Pikkelöidyistä punasipuleista kirpeyttä sekä piparjuuriranskankermasta täyteläisyyttä ja täydellinen itsenäisyyspäivän lounas on valmis.

Sinivalkoinen siikasalaatti ja piparjuuriranskankermaa
4
1+12 h
Graavattu siika
2
suomustettua siikafileetä
2 rkl
karkeaa merisuolaa
1 rkl
sokeria
rouhittua valkopippuria
1 dl
mustikoita
Pikkelöityä punasipulia
½ dl
valkoviinietikkaa
½ dl
sokeria
1 pieni
punasipuli
Piparjuuriranskankermaa
2 rkl
piparjuuritahnaa
1 tl
valkoviinietikkaa
200 g
ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
3 pss
Vihreäkeiju jääsalaattia
1 ruukku
Vihreäkeiju viinisuolaheinää
½
kurkku
½ nippua
Vihreäkeiju ruohosipulia

Levitä fileille suolaa, sokeria ja valkopippuria. Murskaa mustikat esimerkiksi haarukalla ja levitä sen jälkeen fileiden päälle. Nosta fileet päällekkäin ja kääri tiukasti kelmuun. Anna suolautua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sekoita valkoviinietikka ja sokeri. Viipaloi punasipuli ja sekoita valkoviinietikkaan. Anna maustua yön yli.

Sekoita piparjuuritahna ja valkoviinietikka ranskankermaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Valmista salaattipohja Vihreäkeiju jääsalaatista ja viinisuolaheinästä. Viipaloi päälle kurkkua ja lisää pikkelöidyt punasipulit. Leikkaa pinnalle ohuita siivuja graavattua siikaa ja lisää piparjuuriranskankerma sekä hienonnettu ruohosipuli.

Kokeile myös näitä