Uunilohi tomaateilla ja yrteillä

Välimerellinen uunilohi syntyy rosmariinin ja sitruunan aromikkuudesta. Täydellisen lohen saat käyttämällä paistomittaria. 45-asteinen lohi on vielä mehukas, eikä ole päästänyt valkuaisia ulos. 

 

Uunilohi tomaateilla ja yrteillä
6
40 min
100 g
voita
1
sitruunan raastettu kuori
2
valkosipulinkynttä
n. 1 kg
lohifilee
4 rkl
Vihreäkeiju rosmariinin lehtiä
250 g
kirsikkatomaatteja
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria

Sulata voi kattilassa ja raasta joukkoon sitruunankuorsekä valkosipulinkynnet. Aseta lohifilee uunivuokaan ja kaada päälle sitruuna-valkosipulivoi, rosmariinin lehdet ja kirsikkatomaatit. Mausta uunilohi suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. 

Kokeile myös näitä