Timjami-jauhelihapyörykät

Ihanat lihapyörykät maistuvat lämpiminä ja kylminä. Valmista ja tarjoa lounaaksi, illalliseksi, illanistujaisissa tai vaikka salaattien seurana. Timjamilla maustetut pyörykät tuovat tuulahduksen Välimeren tunnelmaa.

Timjami-jauhelihapyörykät
4
1 h
2 dl
valmista perunasosetta tai 1/2 dl perunasosejauhetta ja 2 dl vettä
400 g
naudanjauhelihaa
1
kananmuna
1/2 tl
suolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
1
sipuli
nokare voita
Vihreäkeijun timjamia maun mukaan

Laita edelliseltä aterialta ylijäänyt perunasose kulhoon. Mikäli sellaista ei ole, sekoita perunasosejauhe ja lämmin kiehuva vesi keskenään ja anna soseen tekeytyä. Lisää perunasoseen joukkoon naudanjauheliha ja kananmuna.  Lisää suola ja mustapippuria maun mukaan. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi pannulla ja kuullota sipulia hetki. Lisää jauhelihaseokseen ja sekoita. Riivi timjamista lehtiä ja lisää niitä maun mukaan murekeseokseen ja kääntele joukkoon. Pyöritä lihapyörykät tasakokoisiksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieretysten ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä.

Tarjoa sellaisenaan tai vaikka jogurttikastikkeen kanssa.

Tämä resepti on yhteistyössä Hellapoliisin kanssa. Katso videolta miten LIHAPULLAT valmistETAAN-

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit