Aurinkoinen keitto -Venner

Aurinkoa keittiöön tämän ihanan keiton muodossa. Voit tehdä keitosta sosekeiton tai tarjota sen soseuttamatta.

Aurinkoinen keitto -Venner
4
1 h
3 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sipuli
700 g
porkkanoita
0,5 kpl
palsternakka
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1 dl
punaisia linssejä
1 dl
kauraruokakermaa
1/4 ruukku
Vihreäkeiju ruohosipulia
100 g
auringonkukkasiemeniä
2 dl
keitettyä ruokakauraa
  1. Kuori sipulit sekä porkkanat ja peruna sekä palsternakka ja kuutioi ne palasiksi. Huuhtele myös linssit.
  2. Lisää kattilaan öljyä, ja heitä sipulit kattilaan. Freesaa niitä hetken ajan, ja lisää sitten kasvikset, sekä linssit kattilaan veden ja liemikuution kanssa.
  3. Lämmitä uuni 175 asteeseen, ja lisää leivinpaperoidulle uunipellille siemeniä sekä edellisenä päivänä keitettyä Ruokakauraa. Paahda n. 15 minuutin ajan.
  4. Anna kattilan porista noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä tai kunnes vihannekset ovat kypsyneet ja pehmenneet. Soseuta haarukalla, perunasurvimella tai sauvasekoittimella. Voit tarjota keiton myös soseuttamatta.
  5. Kaada kattilaan mukaan Kauraruoka-kerma, ja mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Voit lämmittää tarpeen mukaan keittoa hetken vielä liedellä, mutta älä anna sen enää kiehua. Annostele lautasille, ja laita päälle paahdettu ruokakaura-siemensekoite. Koristele ruohosipulilla ja nauti.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

 

Kokeile myös näitä