Hedelmäinen liha-juurespata

Hedelmäisen liha-juurespadan voit valmistaa vaikka joulupöytään muun ruoan lisäksi tai kinkun ja juuresruokien tilalle. Sekahedelmät antavat kivan vivahteen ateriaan, jonka voit valmistaa joko painekattilassa tai uunissa.

Hedelmäinen liha-juurespata
6
900 g
karjalanpaistilihaa
2-3
punasipulia
2-3
porkkanaa
1
pieni juuriselleri
1
palsternakka
4
punajuurta
25 g
voita
1 tl
suolaa
1 1/2 l
vettä tai olutta
1-2
lihaliemikuutiota
10
maustepippuria
100-200 g
pehmeitä sekahedelmiä
muutama oksa Vihreäkeijun rosmariinia

Ota lihapalat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Käsittele kasvikset: Kuori ja lohko punasipulit. Kuori porkkanat, juuriselleri, palsternakka ja punajuuret ja paloittele kasvikset suupaloiksi.
Kuumenna voi, margariini tai öljy kattilassa tai padassa ja paista lihapalat kauttaaltaan, kunnes saavat väriä. Mausta suolalla. Lisää kasvikset ja kääntele hetki.
Laita ainekset kypsennysastiaan ja kaada päälle vettä tai olutta, kunnes ainekset peittyvät. Murenna joukkoon lihaliemikuutiot. Lisää maustepippurit, suola, sekahedelmät ja rosmariinia oksina tai riivittynä maun mukaan.
Kypsennä painekattilassa noin 50 minuuttia tai uunissa padassa 150 asteessa 4-6 tuntia. Uunikypsennyksessä tarkista välillä nesteen riittävyys.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.


Tämä resepti on yhteistyössä Hellapoliisin kanssa. Katso videolta miten Tabouleh valmistuu.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit