Kana-riisivuoka

Kana-riisivuoka maistuu taatusti koko perheelle. Pienen esivalmistelun jälkeen ruoka valmistuu uunissa. Voit vaihdella vihanneksia ja hedelmiä ruokaan maun mukaan. Pääsiäisateriallekin sopiva Vihreäkeiju Minttu maustaa grillatun broilerin herkulliseksi. Valmista yhteen isoon tai kahteen pienempään uunivuokaan. Kokeile!

Kana-riisivuoka
10
45 min
5 dl
vettä
5 dl
Jasmiini riisiä
1
grillattu broileri
1 dl
oliiviöljyä
1 kpl
limen mehu
1 ruukku
Vihreä Keijun minttua
1
punainen paprika
100 g
sokeriherneenpalkoja
1-2 kpl
kevätsipulin varsia
200 g
kirsikkatomaatteja
200 g
fetajuustoa
1 prk
säilykemangoa valutettuna
100-200 g
juustoraastetta
3 dl
ruoka-tai kuohukermaa
2
kananmunaa
limepippuria myllystä
Koristeluun:
Vihreä Keijun minttua

Laita vesi ja Jasmiini riisit kattilaan ja anna kiehua kannen alla sekoittamatta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja riisi on kypsää.

Poista grillatusta broilerista nahka ja revi liha suupaloiksi.

Laita rypsi- tai oliiviöljy pieneen leikkurinterällä varustettuun kulhoon ja purista joukkoon limenmehu.

Laita joukkoon Vihreäkeiju Minttua. Pyöräytä tasaiseksi seokseksi ja sekoita broilerisuikaleiden joukkoon.

Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.

Käytä sokeriherneenpalot kokonaisina tai leikkaa vinosuikaleiksi. Ota nämä sivuun.

Hienonna kevätsipulinvarret ja puolita kirsikkatomaatit.

Murusta fetajuusto.

Valuta säilykemango.

Sekoita kulhossa keskenään kerma, kananmunat, juustoraaste ja limepippuria myllystä.

Jaa riisi, kana ja muut ainekset kerroksittain reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle kerma-muna-juustoseos. Kuumenna 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Koristele tuoreella mintulla.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit