Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsasta valmistat edullisesti todella maistuvan keiton. Lisää loppuvaiheessa joukkoon maustettua tuorejuustoa tai sulatejuustoa. Voit käyttää myös voimakkaan makuisia vaihtoehtoja. Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä ja kuivatulla sipulilla. Kokeile omia lempiyrttejäsi.

Kesäkurpitsakeitto
2
30 min
700 g
kesäkurpitsaa
1
sipuli
1/2 l
vettä
1 1/2
kasvisliemikuutiota
100 g
sulatejuustoa esim. chilillä maustettua
Vihreä Keiju lehtipersiljaa
Vihreä Keiju Oreganoa
2-3 rkl
kuivattua sipulia

Paloittele kesäkurpitsa paloiksi.
Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
Laita ainekset kattilaan ja laske päälle vettä.
Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot.
Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää.
Valuta neste sivuun ja käytä osa tarvittaessa ohentamiseen.
Soseuta kesäkurpitsat ja sipuli ja sekoita joukkoon chilillä maustettua sulatejuustoa tai muuta sulatejuustoa.
Hienonna lehtipersiljaa ja oreganoa ja ripottele keiton päälle.
Tarjoa seuraksi halutessasi kuivattua sipulia.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit