Vihreäkeijun maalaissalaatti

Ruokaisa maalaissalaatti sopii lounaaksi tai illanistujaisiin. Salaatissa voit käyttää edellisen päivän ylijääneitä perunoita ja krutongit voit valmistaa kuivahtaneista leipäviipaleista.

Vihreäkeijun maalaissalaatti
6
1 h
2 kpl
Vihreäkeiju Mix-salaattia
2 kpl
tomaattia
2 kpl
keitettyä kananmunaa
200-400 g
broilerinfilettä
100 g
pekonia
200 g
keitettyjä perunoita
1/2
punasipulin renkaita
4 kpl
leipä viipaletta tai 1 dl valmiita krutonkeja
tuoreita yrttejä esim. persiljaa, ruohosipulia tai tilliä
Viinietikkakastike:
2 rkl
viinietikkaa
4 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
dijonsinappia
1
valkosipulin kynsi murskattuna
suolaa, mustapippuria

Paista pekoni, broilerfile ja perunaviipaleet pekonin rasvassa. Leikkaa leipä reiluiksi kuutioiksi ja paahda ne paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Revi salaatinlehdet pieniksi paloiksi ja silppua yrtit. Leikkaa munat ja tomaatit lohkoiksi ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Viipaloi paistettu broilerinfilee ohuiksi viipaleiksi. Laita salaatinlehdet tarjoiluvadille ja ripottele muut ainekset salaatinlehtien päälle. Sekoita valkosipulilla maustetun viinietikkakastikkeen aineet keskenään ja pirskottele sitä salaatille.

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit