Tältä näyttää tulevaisuus -Honkajoen Kirkkokallion ekopuisto

Pieni satakuntalaiskylä Honkajoki on paljon kokoaan merkittävämpi. Honkajoen Kirkkokallion ekopuistossa on nähtävillä koko maapallon tulevaisuus. Tällä on Vihreäkeijun tuotteita viljelty jo yli 30 vuoden ajan.

Kirkkokallio on esimerkki siitä, miten voidaan paikallisesti edistää yhteisten ilmastotavoitteiden toteutumista, vähentää hiilidioksidipäästöjä ja saavuttaa kestävän kehityksen tavoitteita. Tavoitteiden saavuttaminen ei tarkoita Kirkkokallion alueen yrityksille kuitenkaan taloudellista takapakkia: Samalla kun säästyy luonto, niin säästyy myös euroja. Kirkkokalliolla materiaalien arvo saadaan maksimoitua ja resurssit hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Iso osa alueen energiavirroista kiertää laitoksesta toiseen kuin ikiliikkuja: kaikista raaka-ainevirroista kierrätetään lähes 100 prosenttia.

LUE KOKO KIRKKOKALLION ENERGIAPUISTON TARINA TÄSTÄ LINKISTÄ

“Kirkkokallion tapaa toimia voisi monistaa mille alalle tahansa ja Suomen pitäisi olla tässä edelläkävijä. Tämä on tulevaisuutta parhaimmillaan. Suomi ja koko muukin maailma voisi ottaa oppia Kirkkokalliosta ja sen toiminnasta” – Honkatarhat Oy:n toimitusjohtaja Tomi Levonen.

Kirkkokallio, Honkatarhat
HONKATARHAT, Kuva: Tomi Glad