Salaatit

Salaatit ovat kevyttä ja monipuolista ravintoa

Suomessa salaattien historia alkaa 1600-luvulta, jolloin salaatteja tiedetään syödyn harvojen herkkuina Turun seudulla. Myöhemmin salaatteja kasvatettiin pappiloiden puutarhoissa, vähitellen kasvimailla kaiken kansan parissa. Nykyään Suomessa tuotetuista salaateista tulee kasvihuoneyrityksistä noin kaksinkertainen määrä verrattuna avomaalla tuotettuihin.

Tutustu valikoimaamme, ota vihreä supervoima haltuun ja osaksi jokapäiväistä ruokailua.

Salaatit_Kuva01

Salaatti on ylivoimaa

Vähäkalorinen salaatti sopii jokaiseen ruokavalioon. Salaatit sisältävät tärkeitä hivenaineita, kuten kaliumia, k-vitamiinia ja foolihappoa. Kuidun ja antioksidanttien lähteenä salaatti on lyömätön. Salaatit sisältävät myös paljon folaattia, määrä vaihtelee hieman eri lajikkeiden välillä, mutta keskiarvoluku on 50 mikrogrammaa sataa grammaa kohden. Koska salaatti koostuu suurelta osin vedestä, se auttaa ylläpitämään myös kehon nestetasapainoa.

Salaatin säilytyksen salat

Kaikkia salaatteja säilytetään +2-5 asteessa, kosteassa ja haihtumiselta suojattuna. Kotona paras paikka on jääkaappi, jossa salaattia kannattaa säilyttää sen omassa pussissa tai muovipussissa. Pussi pitää salaatin sopivan kosteana ja suojaa haihduttamiselta. Salaatti pysyy näin hyvänä ja rapeana. Jos salaatti on päässyt nuutumaan, laita se hetkeksi vesiastiaan. Näin nestejännitys palautuu ja tuote on jälleen käyttökelpoinen.

Salaatit_Kuva02
Salaatit_Kuva03

Salaatit kasvatetaan ympäristöä kunnioittaen

Vihreä Keijun salaattien kastelussa käytetään suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudelleen. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän, eikä lannoitteita pääse maaperään. Viljelyssä hyödynnetään biologista torjuntaa, jotta kasvihuoneille syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaeliöiden välillä.

Hyvä tietää

Kasvien kastelussa käytämme suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.

Viljelyssä hyödynnämme biologista torjuntaa niin, että kasvihuoneillemme syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaelijöiden välillä.

Käytämme Suomessa valmistettuja ruukkuja, joiden raaka-aineena käytetään kierrätysmuovia. Ruukkujen hiilijalanjälki on 50 % pienempi kuin uudesta raaka-aineesta valmistetun.

Tuotantomme on IP Sigill + Työehdot sertifioitu.

Pakkausten kierrätys

Lajittele muovipakkaus ja -ruukku muovin kierrätykseen.

puhtaastikotimaista
parempi-valinta

SUOMEN SUURIN YRTTI- JA SALAATTIRESEPTISIVUSTO