Korianteri on yksi suosituimmista yrteistä maailmalla, erityisesti Intian, Thaimaan, Meksikon, Kiinan ja Ranskan keittiöissä. Korianterin maku jakaa mielipiteitä: sitä joko vihataan tai rakastetaan. Korianterin maku on parhaimmillaan tuoreena, joten lisää se ruoanlaiton loppuvaiheessa.
Viljelijä: Keiju-tarhat Oy
Säilyy parhaiten viileässä
Vinkki: kokeile salaatteihin, humukseen tai tex mex-ruokiin.
TIESITKÖ, ETTÄ…
🌿 Kasvien kastelussa käytämme suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.
🌿 Viljelyssä hyödynnämme biologista torjuntaa niin, että kasvihuoneillemme syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaeliöiden välillä.
🌿 Käytämme Suomessa valmistettuja ruukkuja, joiden raaka-aineena käytetään kierrätysmuovia. Ruukkujen hiilijalanjälki on 50 % pienempi kuin uudesta raaka-aineesta valmistetun.
🌿 Tuotantomme on IP Sigill Kasvikset ja työehdot sertifioitu.
EAN: 6430061760522
Kierrätys: Lajittele muovipakkaus ja -ruukku muovin kierrätykseen.
Löytyykö tämä Vihreä Keijun tuote oman kauppasi valikoimasta?
Mikäli ei löydy, niin jätä toive kauppasi henkilökunnalle ja hoidetaan asia kuntoon!
Voit myös jättää toiveesi täältä:
> www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/ehdotuksestasi-k-kaupan-hyllylle
Korianteri on yrtti, joka jakaa mielipiteet: sitä joko rakastetaan tai siitä ei pidetä lainkaan. Yrtin makeahko ja persoonallinen maku vaatii totuttelua. Korianteri on itämaisen ruoan perusmauste. Suomessa sen suosio onkin kasvanut Aasian-matkailun lisääntymisen myötä.
Korianterin lehdet ovat vihreitä, ja niillä on voimakas, sitruksinen tuoksu. Ulkonäöltään korianteri muistuttaa lehtipersiljaa.
Korianterin käyttö ihmiskunnan historiassa ulottuu tuhansien vuosien taakse. Jo muinaiset egyptiläiset käyttivät korianteria sekä mausteena että lääkkeenä. Eurooppaan korianterin tiedetään saapuneen keskiajalla arabien mukana ja viljely alkoi laajemmin 1500-luvulla.
Korianteri antaa erityisen aromikkaan ja raikkaan sitruksisen maun ruokiin. Korianteri kannattaa lisätä lämpimään ruokaan vasta valmistuksen loppuvaiheessa, sillä keittäminen heikentää sen maun nopeasti. Vinkki: Voit käyttää myös varret hienonnettuna ruoanlaitossa.
Korianterista voi käyttää myös siemenet ja juuret. Kokonaiset, jauhetut tai paahdetut siemenet sopivat mainiosti erilaisten liha-, kala-, riisi- ja vihannesruokien maustamiseen.
Paalumaiset juuret toimivat ruoanlaitossa juuresten tapaan, ja voimakastuoksuisia lehtiä voi käyttää, vaikka erilaisissa salsoissa, ruokien pinnalla tai maustekimpuissa.
Korianteria käytetään monipuolisesti lampaan- ja sianlihan, kalan sekä siipikarjan maustamisessa ja se on myös loistava kasvisruokien maustaja. Kokeile korianteria yhteen porkkanan kanssa!
Korianterin voimakas ja ainutlaatuinen maku voi jakaa voimakkaasti mielipiteitä.
Monet se vie mennessään kaukomatkoille, sillä korianteri on erityisen suosittu aasialaisessa, latinalaisamerikkalaisessa ja intialaisessa keittiössä. Tutustu resepteihin ja anna korianterille mahdollisuus.
Säilytä korianteria jääkaapissa ja pidä multa kosteana.
Jos korianteria on yli omien tarpeiden, korianterin lehdet voi kuivata, mutta sen maku muuttuu huomattavasti kuivuessa. Lehdet kannattaakin ennemmin pakastaa.
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.