Oregano on erityisesti italialaisen keittiön mauste, joka tunnetaan pizzan, pastan ja tomaattiruokien maustajana. Oregano sopii kaikkeen ruoan maustamiseen.
Viljelijä: Keiju-tarhat Oy
Säilyy parhaiten viileässä.
Vinkki: Maustaa tacot ja tortillat
TIESITKÖ, ETTÄ…
🌿 Kasvien kastelussa käytämme suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.
🌿 Viljelyssä hyödynnämme biologista torjuntaa niin, että kasvihuoneillemme syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaeliöiden välillä.
🌿 Käytämme Suomessa valmistettuja ruukkuja, joiden raaka-aineena käytetään kierrätysmuovia. Ruukkujen hiilijalanjälki on 50 % pienempi kuin uudesta raaka-aineesta valmistetun.
🌿 Tuotantomme on IP Sigill Kasvikset ja IP Työehdot sertifioitu.
Löydä uusia käyttövinkkejä makuparien avulla.
tomaatit, paprikat | munakoiso | kikherneet, valkoiset pavut | naudanliha (grillattuna ja paahdettuna) -erityisesti rasvaisemmat osat kuten entrecote ja ulkofile | karitsa | vasikka | possu | made | porkkana, selleri ja palsternakka (paahdettuna) | sipulit, kypsennettynä eli paahdettuna tai paistettuna | siideri, omenat
EAN: 6430061760430
Kierrätys: Pakkaus ja ruukku lajitellaan muovin kierrätykseen
Löytyykö tämä Vihreä Keijun tuote oman kauppasi valikoimasta?
Mikäli ei löydy, niin jätä toive kauppasi henkilökunnalle ja hoidetaan asia kuntoon!
Voit myös jättää toiveesi täältä:
> www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/ehdotuksestasi-k-kaupan-hyllylle
Oregano, joka tunnetaan myös nimellä "mausteoregano", on perinteinen mauste ja rohto, jota on käytetty vuosisatojen ajan. Se on ollut käytössä jo antiikin ajoista lähtien. Kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät sitä sekä mausteena että rohtona. Monien muiden yrttien tavoin myös oregano oli siis tärkeä lääketieteellisessä hoidossa, ja sitä käytettiin moniin erilaisiin vaivoihin. Oregano oli myös erityisen suosittu ruoan säilömisessä. Nykyään oregano on suosittu yrtti kaikkialla maailmassa.
Oregano on erittäin aromaattinen yrtti, ja sen mausteisuus vaihtelee voimakkaasta makeaan. Se on tunnettu voimakkaasta aromistaan ja on yksi yleisimmistä mausteista eri keittiöissä ympäri maailmaa. Oregano kasvaa noin 20 - 80 senttimetrin korkuiseksi ja sillä on pienet, tummanvihreät lehdet. Oreganoa voidaan käyttää myös maustesekoituksissa. Esimerkiksi italialaisessa mausteseoksessa (italian seasoning) oregano yhdistetään muiden yrttien, kuten basilikan ja rosmariinin, kanssa. Chili-mausteseoksessa oregano antaa syvyyttä ja mausteisuutta.
Oregano on erityisesti italialaisen keittiön voimakas mauste, joka tunnetaan pizzan, pastan ja tomaattiruokien maustajana. Oregano sopii oikeastaan kaikkeen ruoan maustamiseen.
Oreganosta käytetään tuoreet lehdet, mutta yhtenä harvoista yrteistä oreganon maku ja tuoksu säilyvät myös kuivaamisen jälkeen. Tuoreena käytettäessä oregano kannattaa lisätä ruokaan vasta valmistuksen loppuvaiheessa, jotta aavistuksen kitkerä maku ei pääse voimistumaan liikaa. Tämä italialaisen keittiön perusmauste on täynnä antioksidantteja, jotka parantavat kehon vastustuskykyä. Oreganolla on myös antibakteerisia vaikutuksia.
Oregano on klassinen pizzan maustaja, mutta sopii hyvin myös jauheliha- ja tomaattikastikkeeseen, kalaruokiin, uunissa paahdettuihin vihanneksiin ja salaatin päälle. Yrtti tuo mukavaa vivahdetta munaruokiin, uusiin perunoihin sekä juomiin, leivonnaisiin ja omenaruokiin.
Oregano säilytetään viileässä, jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa.
Oregano säilyy ruukussa pöydällä muutaman päivän, kunhan sitä muistaa kastella.
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.