romaine-1200px-web

Romainesalaatti

Uudenlainen romainesalaatti on leveä ja paksulehtinen. Maultaan makeahko ja hyvin säilyvä romainesalaatti sopii mainiosti erilaisiin salaattisekoituksiin, sen rapean rakenteen ja mehukkaan maun vuoksi. Romainesalaatti täydentää erinomaisesti myös lämpimiä ruokia ja toimii erilaisten kastikkeiden makuparina. Se kuuluu erityisesti tutun caesarsalaatin perusainesosaan.

Viljelijä: Honkatarhat Oy

 

TIESITKÖ, ETTÄ…

🌿 Tuotantomme Honkatarhoilla on IP Sigill ilmastosertifioitu.
🌿 Kasvien kastelussa käytämme suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.
🌿 Viljelyssä hyödynnämme biologista torjuntaa niin, että kasvihuoneillemme syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaeliöiden välillä.
🌿 Lämpöenergian lähteenä käytämme Honkatarhoilla hukkalämpöä, joka on peräisin alueen toisen yrityksen lauhdelämmöstä
🌿 Käytämme uusiutuvaa sähköenergiaa

EAN: 6430061759502

Kierrätys: Pakkaus on OPP-kalvoa ja voit laittaa sen muovin kierrätykseen

Löytyykö tämä Vihreä Keijun tuote oman kauppasi valikoimasta?

Mikäli ei löydy, niin jätä toive kauppasi henkilökunnalle ja hoidetaan asia kuntoon!

Voit myös jättää toiveesi täältä:

> www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/ehdotuksestasi-k-kaupan-hyllylle

> www.muntoive.fi

Rakkaalla salaatilla on monta nimeä

Romainesalaatin tarkkaa alkuperää on ilmeisen vaikea jäljittää, sillä roomansalaatin on sanottu saaneen nimensä siitä, että sitä uskotaan viljellyn ensimmäisen kerran Roomassa. Joidenkin lähteiden mukaan romainea olisi kuitenkin viljelty jo aiemmin muinaisessa Egyptissä.

Romaine_Kasvihuone

Ainutlaatuiset ominaisuudet

Rooman-, romana- tai cossalaatiksi kutsutun romainesalaatin tummanvihreät lehdet ovat melko suuria, pitkiä ja karkeita. Tämä hiukan kiinankaalia muistuttava, korkeakeräinen salaatti on maultaan tavallista keräsalaattia hieman voimakkaampi. Kovahkon ja rapean salaatin säilyvyys on hyvä.
Vihreä Keijun romainesalaatti on täysin uudenlainen salaatti, jossa yhdistyy roomansalaatin ja lehtisalaatin parhaat ominaisuudet. Se on monikäyttöinen, raikkaan vaaleanvihreä, nopeasti lehtimassaa tuottava lajike, joka tiheästi viljeltynä muodostaa pystymallisen, keskeltä hieman avonaisen kerän.

Käytä monipuolisesti

Romainesalaattia käytetään usein tuoresalaateissa muihin salaattilajeihin sekoitettuna, lisäksi se sopii mainiosti lämpimiin ruokiin. Romainesalaatti kestää myös kevyen kuumennuksen ja jopa grillauksen.
Romainesalaatti on kuitenkin monille tuttu klassisen caesarsalaatin pääraaka-aineena, jossa se yhdistyy mm. anjovikseen ja parmesaanijuustoon. Tämä kauniin vihreä salaatti istuu hyvin myös niin leivän päälle, burgereihin kuin ruoka-annosten koristeeksikin. Paksu lehtiruoti ja kestävät maukkaat lehden antavat rakennetta kaikkiin salaatteihin tai wokkeihin.

salaatti
romainesalaatti

Romainesalaatin säilytys

Romainesalaattia käytetään usein tuoresalaateissa muihin salaattilajeihin sekoitettuna, lisäksi se sopii mainiosti lämpimiin ruokiin. Romainesalaatti kestää myös kevyen kuumennuksen ja jopa grillauksen.
Paras tapa säilyttää romainesalaatti on pitää se kokonaisena. Säilytä salaatti jääkaapissa myyntipakkauksessa tai ilmatiiviissä astiassa. Pyri pitämään salaatti mahdollisimman kuivana ja viileänä.
Jos romainesalaatin lehdet alkavat nahistua, ne voi laittaa kulhoon tai altaaseen, jossa on kylmää vettä. Anna salaatinlehtien virkistyä muutama minuutti ja kuivaa ne sen jälkeen huolellisesti, ennen kuin laitat salaatin takaisin viileään.

Anna romainesalaatin yllättää monikäyttöisyydellään

Vaikka romainesalaatti tunnetaan parhaiten caesarsalaatin pohjana, se sopii oivallisesti kaikkiin salaattisekoituksiin. Tällä rapealla salaatilla on monia käyttökohteita välipalaleivistä lämpimiin ruokiin.

Reseptit salaatille Romainesalaatti