Persilja on varmasti kaikille tuttu perinteinen yrtti. Se soveltuu hyvin keittoihin ja kastikkeisiin. Voit kokeilla sitä myös munavoin maustajaksi. Kun käytät persiljaa tuoreena voileivällä tai salaateissa, saat eniten hyötyä sen tarjoamista vitamiineista. Se sisältää muun muassa rautaa, C-vitamiinia ja karoteenia. Lisää tuore persilja ruoanlaiton loppuvaiheessa.
Viljelijä: Keiju-tarhat Oy
Säilyy parhaiten viileässä
Vinkki: Voit leikata rohkeasti myös varret mukaan.
TIESITKÖ, ETTÄ…
🌿 Kasvien kastelussa käytämme suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.
🌿 Viljelyssä hyödynnämme biologista torjuntaa niin, että kasvihuoneillemme syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaeliöiden välillä.
🌿 Käytämme Suomessa valmistettuja ruukkuja, joiden raaka-aineena käytetään kierrätysmuovia. Ruukkujen hiilijalanjälki on 50 % pienempi kuin uudesta raaka-aineesta valmistetun.
🌿 Tuotantomme on IP Sigill Kasvikset ja Työehdot sertifioitu.
Löydä uusia käyttövinkkejä makuparien avulla.
Persilja on aromivahventeiden kunkku – tässä kevään ja kesän parhaita makupareja: varhaiskaali| herkkusienet | portobello | valkosipuli | ankka | karitsa | kaura- ja ruissuurimot | (uudet) perunat | sipulit | maissi
EAN: 6430061760393
Kierrätys: Pakkaus ja ruukku lajitellaan muovin kierrätykseen.
Löytyykö tämä Vihreä Keijun tuote oman kauppasi valikoimasta?
Mikäli ei löydy, niin jätä toive kauppasi henkilökunnalle ja hoidetaan asia kuntoon!
Voit myös jättää toiveesi täältä:
> www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/ehdotuksestasi-k-kaupan-hyllylle
Välimeren seudulta lähtöisin oleva persilja on hyvin vanha maustekasvi. Sitä on viljelty jo ainakin 2000 vuoden ajan. Persiljaa on käytetty perinteisessä lääketieteessä moniin eri tarkoituksiin. Sen tiedetään sisältävän runsaasti antioksidantteja, kuten flavonoideja ja vitamiineja, jotka voivat auttaa torjumaan tulehduksia. Persilja on myös oikea c-vitamiinipommi.
Persilja on varmasti monille tuttu perinteinen yrtti. Persiljoita on kolmea eri lajia. Suomessa kun puhutaan persiljasta, tarkoitetaan yleensä kiharalehtistä kähäräpersiljaa. Toisena lähes yhtä käytetty persilja on silopersilja, jolla on sileät ja leveämmät lehdet. Silopersiljaa kutsutaan meillä yleisimmin lehtipersiljaksi. Kolmantena persiljana lähinnä juuresten tapaan käytettävä kasvi on juuripersilja.
Persiljaa tulisi käyttää nimenomaan tuoreena, jotta terveyteen vaikuttavat aineet olisivat parhaiten hyödyksi. Nauti persiljaa tuoreena voileivällä tai salaateissa, niin saat eniten hyötyä sen tarjoamista vitamiineista, sillä vähäinenkin kuumentaminen laskee ravintoarvoja. Persiljan uskotaan myös parantavan ruokahalua ja se lisää nesteiden poistumista kehosta. Vihersmoothien ystävät käyttävät usein persiljaa sen terveyshyötyjen takia.
Persilja soveltuu hyvin keittoihin ja kastikkeisiin. Voit kokeilla sitä myös munavoin maustajaksi.
Kokeile persiljaa pastan, risoton tai lihapullataikinan sekaan, se korostaa hienosti muiden ruoka-aineiden ja yrttien makua.
Persiljaa käytetään ruoissa sekä mausteena että koristeena. Ei ole keittoa, mihin persilja ei toisi herkullista ja kaunista kruunua!
Persilja on yleinen yrtti, jota kasvatetaan usein myös kotitalouksien yrttitarhoissa ja parvekkeilla.
Persilja soveltuu hyvin myös pakastettavaksi. Pakasta persilja sopiviin käyttöeriin pieniin pusseihin tai rasioihin. Muistathan myös merkitä sisällön ja pakastusvuoden.
Persilja säilyy kotona parhaiten jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa. Se viihtyy hyvin myös ruukussa aurinkoisella tai puolivarjoisella ikkunalaudalla ja parvekkeella, jos sitä muistaa kastella.
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.