tilli-1200px-web
Tilli_yksitt-300x200

Tilli

Suomen tunnetuin ja suosituin yrttimauste on kiistatta tuore tilli. Se sopii erittäin hyvin kala-, kasvis- ja äyriäisruokiin sekä kauniiksi koristeeksi keitettyjen perunoiden tai porkkanoiden päälle. Rapujen kaverina se on keittiömestareiden ehdoton must! Tilli on hienostuneen makuinen ja se sisältää runsaasti rautaa. Lisää tilli ruoanlaiton loppuvaiheessa.

Viljelijä: Keiju-tarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

Vinkki: Hyödynnä varret kalan graavaamisessa

TIESITKÖ, ETTÄ…

🌿 Kasvien kastelussa käytämme suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.
🌿 Viljelyssä hyödynnämme biologista torjuntaa niin, että kasvihuoneillemme syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaeliöiden välillä.
🌿 Käytämme Suomessa valmistettuja ruukkuja, joiden raaka-aineena käytetään kierrätysmuovia. Ruukkujen hiilijalanjälki on 50 % pienempi kuin uudesta raaka-aineesta valmistetun.
🌿 Tuotantomme on IP Sigill Kasvikset + Työehdot sertifioitu.

EAN: 6430061760386

Kierrätys: Pakkaus ja ruukku lajitellaan muovin kierrätykseen.

Löytyykö tämä Vihreä Keijun tuote oman kauppasi valikoimasta?

Mikäli ei löydy, niin jätä toive kauppasi henkilökunnalle ja hoidetaan asia kuntoon!

Voit myös jättää toiveesi täältä:

> www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/ehdotuksestasi-k-kaupan-hyllylle

> www.muntoive.fi

Tilliä ja perunaa

Vanha mauste- ja lääkintäkasvi tilli on kotoisin Välimeren alueelta, mutta nykyään sitä kasvatetaan lähes kaikkialla maailmassa. Lehtitilliä on saatavilla ympäri vuoden. Tilli on kaksivuotinen kasvi, joka kuuluu sarjakukkaiskasvien heimoon Tilli kasvaa noin 40–60 cm korkeaksi ja siinä on ohuet, sulavalakiset varret sekä sulkaisten lehtien muodostama, hienojakoinen lehdistö. Tillin kukat ovat kellertäviä ja ne muodostavat tiheän, sarjamaisen kukinnon. Tillin siemenet ovat litteitä ja soikeita, ja niitä käytetään mausteena.

Tilli_kasvihuone

Tilliä tuoreena

Suomen tunnetuin ja suosituin yrttimauste on kiistatta tuore tilli. Se sopii erittäin hyvin kala-, kasvis- ja äyriäisruokiin sekä kauniiksi koristeeksi keitettyjen perunoiden tai porkkanoiden päälle. Rapujen kaverina se on keittiömestareiden ehdoton must! Tilli on hienostuneen makuinen ja se sisältää runsaasti rautaa. Lisää tilli ruoanlaiton loppuvaiheessa.

Tilli on rapujuhlien kruunu

Tilli sopii kastikkeisiin, salaatteihin, uusille perunoille, kaali- ja liharuokiin, maustekurkuille, yrttijuustoihin, voileiville, keittoihin ja koristeeksi.
Rapujuhlien rapuliemessä tilli on suuressa roolissa ja se sopii erinomaisesti myös graavatun kalan seuraksi. Kauniit ja runsaat tilliniput koristavat ja maustavat niin juhannuspöydän kuin rapujuhlien tarjoilun.
Vinkki: Hyödynnä varret kalan graavaamisessa.

Tillinsiemenet ovat yleinen mauste esimerkiksi etikkasäilykkeissä, curryseoksissa ja leivonnaisissa.

Tilli_fiilis
Tlli_resepti2

Korvaa suola tillillä

Tillillä on ruuansulatusta edistävä ja ilmavaivoja vähentävä vaikutus. Yrttilääkinnässä tilliä on käytetty teenä unettomuutta vastaan. Tillin lehdissä on erityisen runsaasti kaliumia. Siksi tilliä suositellaan suolan korvikkeeksi suolatonta ruokavaliota noudattaville.

Säilytä tilli viileässä

Tuoreen leikatun tillin voi säilyttää jääkaapissa 2–5 asteessa. Jääkaapin vihanneslokero on tillille paras säilytyspaikka. Jos sinulla on ylijäänyttä tuoretta tilliä, sen voi huoletta myös pakastaa. Pakastaminen sopii myös tillille paremmin kuin kuivaus, sillä tillin aromit säilyvät paremmin pakastettuna.

Reseptit yrtille Tilli

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.