Vastuullista puutarhatuotantoa

Tuotteidemme laatua seurataan kylvöstä sadonkorjuuseen ja aina siihen hetkeen asti, kun tuotteet lähtevät asiakkaille.

Vastuullinen ruoantuottaja

Me ruoantuottajana haluamme kasvattaa suomalaisille vastuullisesti suomalaisia tuotteita ja tarjota inspiraatiota terveelliseen ruokailuun. Toimintamme alkoi jo yli 30 vuotta sitten. Viljelyn edellytykset ovat nojautuneet alusta asti vahvasti kiertotalouteen sekä teknologian hyödyntämiseen. Pidämme tärkeänä, että yritystoiminta on kilpailukykyinen ja kannattavaa toimintaa, joka ottaa viljelyssä huomioon kiertotalouden, ympäristöystävällisen energiakäytön ja tehokkaan viljelymuodon.

Sigill ilmasto ympäristömerkintä

Olemme suomalainen perheyritys. Kasvihuonevihannesten viljely aloitettiin yli 30 vuotta sitten kasvihuonekurkulla ja muutama vuosi myöhemmin (v. 1998) aloitettiin myös salaattien ja yrttien viljely. Vihreä Keijun salaatit ja yrtit tuotetaan kasvihuoneissa Honkajoella, Pöytyällä ja Marttilassa. Toimintamme on ulkopuolisesti auditoitu oman alamme sertifikaatilla

Kyröntarhat Oy on IP Sigill ja IP Työehdot sertifioitu
Honkatarhat Oy on IP Sigill + Ilmasto- ja IP Työehdot sertifioitu

Vihreäkeiju yrtit

o Honkatarhat Oy, viljelypinta-ala on 4,1 ha

o Kyröntarhat Oy, pinta-ala on noin 2,7 ha

Ympäristöä kunnioittaen

🌿 Kasvien kastelussa käytämme suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.

🌿 Käytämme puhdasta sähköä, joka on tuotettu uusiutuvista energialähteistä. Valaistuksessa investoimme mahdollisuuksien mukaan LED-valaistukseen sekä pyrimme käyttämään valotusta kasveille mahdollisimman optimaalisesti.

🌿Tavoitteena on kierrättää mahdollisimman tehokkaasti kaikki jätteet, jotka toiminnastamme syntyvät. Biojätteet hyödynnetään alueen bioenergialaitoksella ja muovi sekä pahvijätteet kerätään ja kierrätetään.

🌿 Viljelyssä hyödynnämme biologista torjuntaa niin, että kasvihuoneillemme syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaeliöiden välillä.

🌿 Suurin osa raaka-aineista, kuten siemenet, turpeet, lannoitteet ja pakkausmateriaalit tulevat kotimaisilta toimittajilta.

🌿 Suurin osa tuotannosta tapahtuu jo ilman muoviruukkua ja tätä kehitystä haluammekin viedä eteenpäin. Ruukkuyrttien ja –salaattien osalta käytämme kierrätysraaka-aineista valmistettuja muoviruukkuja, joiden raaka-aine on peräisin Suomesta ja ovat valmistettu Suomessa. Uusiomuovista valmistettujen ruukkujen hiilijalanjälki on 50 % pienempi kuin uudesta raaka-aineesta valmistetun.

🌿 Henkilökunta pitää huolen siitä, että kasvuolosuhteet kasveille ovat optimaaliset, viljely-ympäristö pysyy puhtaana ja pakattavat tuotteet päätyvät pakkauksiin turvallisesti. Kasvihuoneiden toiminta on paljon automatisoitua, mutta ihmisen läsnäolo on välttämätöntä kasvihuoneilla.

🌿 Tuotteet kuljetetaan mahdollisimman tehokkaasti tukkuliikkeiden keskusvarastoihin. Tavoitteena on, että autot ovat mahdollisimman täynnä. Tämä toteutetaan niin, että ajoreitit kohti Helsinkiä menevät konsernin eri yritysten kautta (Honkatarhat-Mykora-Kyröntarhat)

Terveellisen ruoan puolesta

Seuraamme suomalaisen ruokakulttuurin muutoksia ja vastuullisena ruoantuottajana kasvatamme suomalaisille kasvisperäisiä tuotteita ja opastamme niiden käytössä. Reseptien ja vinkkivideoiden tavoitteena on saada ihmiset käyttämään arkiruokailussa enemmän salaatteja ja yrttejä, jotka ovat perusaineksia jokaisen ruokalautasella. Vihreä Keiju haluaa tuoda inspiraatiota sekä hyvää fiilistä suomalaisten ruoanlaittoon. Ja mikä tärkeintä: aineksia terveellisempään, tuoreempaan ja maistuvampaan ruokaan.

Katso Honkajoen energiapuiston esittely, jossa tuotetaan myös Vihreä Keijun salaatteja ympäristöä huomioiden

Sirkkalehtimerkki on ainoa merkki, joka takaa tuotteen kotimaisuuden. Kun haluat ostaa Suomessa viljeltyjä puutarhatuotteita, sirkkalehtimerkki on luotettavin tunnus. Myös tuotteiden laatu on korkea: sirkkalehtimerkkiä saa käyttää vain ekstra- tai ykkösluokan tuotteissa. Tunnusta tuotteissaan käyttävät viljelijät ja pakkaamot ovat tehneet sirkkalehtimerkin käyttöoikeudesta sopimuksen Kotimaiset Kasvikset ry:n kanssa. Sopimuksessa viljelijät ja pakkaamot sitoutuvat noudattamaan Laatutarha-ohjeistoa, jossa kiinnitetään erityisesti huomiota tuotannon ympäristövaikutuksiin, henkilöstön hyvinvointiin ja tuotteiden turvallisuuteen.

Puhtaasti kotimainen logo

Sigill-ympäristömerkintä kertoo ympäristövastuullisuudesta, kestävästä tuotantotavasta ja korkeasta tuoteturvallisuudesta.

Merkki takaa sen, että tuotteen tuotannossa noudatetaan IP-Sigill sertifiointitason tuoteturvallisuutta ja ympäristövastuullisuutta varmentavia tuotanto-ohjeita, jotka ylittävät muun muassa lakisääteiset normit.

Sigill – Ilmastomerkki käytetään vain sellaisten tuottajien raaka-aineissa ja koristekasveissa, jotka ovat tehneet kaikkensa ilmastovaikutustensa vähentämiseksi. Sigill – Ilmasto -merkillä varustetut tuotteet täyttävät luonnollisesti myös kaikki IP Sigill -laatujärjestelmän asettamat korkeat tuoteturvallisuuden ja ympäristövastuun vaatimukset.

Sigill Ilmasto -merkki on ilmastokriteerien kannalta vaativa, koska tuotannon ilmastokuormitusta vähennetään ehtojen mukaisesti elintarvikkeiden ja kukkien osalta. Sen vaatimuksissa on tiukkoja ehtoja energiankäytölle ja uusiutuvien energialähteiden valinnalle.

 

Sigill ilmaasto logo

Sydänmerkki on elintarvikepakkauksista ja ravintoloista löytyvä merkki, joka osoittaa, että kyseinen tuote tai ruoka-annos on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Se on kehitetty helpottamaan ja nopeuttamaan arkeasi. Sinun ei tarvitse lukea tuoteselosteita ja ravintosisältöjä. Riittää kun valitset tuotteita tai annoksia, joissa on Sydänmerkki.

Parempi valinta Sydänmerkki logo

Suomalainen Rinki-merkki viestii siitä, että yritys kantaa tuottajavastuunsa pakkauksistaan. Merkin käyttöoikeus on yrityksillä, jotka ovat tehneet Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n hallinnoiman sopimuksen tuottajayhteisöjen kanssa pakkausten tuottajavastuun hoitamisesta. Kun näet merkin esimerkiksi verkkosivuilla tai mainoksessa, tiedät, että yritys kantaa tuottajavastuunsa pakkauksistaan.

Suomalainen Rinki-merkki