Vastuullista puutarhatuotantoa

Tuotteidemme laatua seurataan kylvöstä sadonkorjuuseen ja aina siihen hetkeen asti, kun tuotteet lähtevät asiakkaille.

Vastuullinen ruoantuottaja

Me ruoantuottajana haluamme kasvattaa suomalaisille vastuullisesti suomalaisia tuotteita ja tarjota inspiraatiota terveelliseen ruokailuun. Toimintamme alkoi jo yli 30 vuotta sitten. Viljelyn edellytykset ovat nojautuneet alusta asti vahvasti kiertotalouteen sekä teknologian hyödyntämiseen. Pidämme tärkeänä, että yritystoiminta on kilpailukykyinen ja kannattavaa toimintaa, joka ottaa viljelyssä huomioon kiertotalouden, ympäristöystävällisen energiakäytön ja tehokkaan viljelymuodon.

Olemme suomalainen perheyritys. Kasvihuonevihannesten viljely aloitettiin yli 30 vuotta sitten kasvihuonekurkulla ja muutama vuosi myöhemmin (v. 1998) aloitettiin myös salaattien ja yrttien viljely. Vihreäkeijun salaatit ja yrtit tuotetaan kasvihuoneissa Honkajoella, Pöytyällä ja Marttilassa. Toimintamme on ulkopuolisesti auditoitu oman alamme tuoteturvallisuus sertifikaatilla; Kyröntarhat Oy on IP Sigill ja IP Työehdot sertifioitu ja Honkatarhat Oy:lle on myönnetty IP Sigill Ilmastosertifikaatti

o Honkatarhat Oy, viljelypinta-ala on 4,1 ha

o Kyröntarhat Oy, pinta-ala on noin 2,7 ha

Ympäristöä kunnioittaen

🌿 Kasvien kastelussa käytämme suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.

🌿 Käytämmämme sähköenergia on tuotettu vesivoimalla

🌿Tavoitteena on kierrättää mahdollisimman tehokkaasti kaikki jätteet, jotka toiminnastamme syntyvät. Biojätteet hyödynnetään alueen bioenergialaitoksella ja muovi sekä pahvijätteet kerätään ja kierrätetään.

🌿 Viljelyssä hyödynnämme biologista torjuntaa niin, että kasvihuoneillemme syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaeliöiden välillä.

🌿 Suurin osa raaka-aineista, kuten siemenet, turpeet, lannoitteet ja pakkausmateriaalit tulevat kotimaisilta toimittajilta.

🌿 Henkilökunta pitää huolen siitä, että kasvuolosuhteet kasveille ovat optimaaliset, viljely-ympäristö pysyy puhtaana ja pakattavat tuotteet päätyvät pakkauksiin turvallisesti. Kasvihuoneiden toiminta on paljon automatisoitua, mutta ihmisen läsnäolo on välttämätöntä kasvihuoneilla.

Terveellisen ruoan puolesta

Seuraamme suomalaisen ruokakulttuurin muutoksia ja vastuullisena ruoantuottajana kasvatamme suomalaisille kasvisperäisiä tuotteita ja opastamme niiden käytössä. Reseptien ja vinkkivideoiden tavoitteena on saada ihmiset käyttämään arkiruokailussa enemmän salaatteja ja yrttejä, jotka ovat perusaineksia jokaisen ruokalautasella. Vihreäkeiju haluaa tuoda inspiraatiota sekä hyvää fiilistä suomalaisten ruoanlaittoon. Ja mikä tärkeintä: aineksia terveellisempään, tuoreempaan ja maistuvampaan ruokaan.

Ravitsemuksellinen epätasa-arvo on merkittävä yhteiskunnallinen haaste. Olemme mukana tukemassa Vennerin toimintaa. Vennerin perusajatukseen on, että ravitseva ruoka ja taidot tehdä sitä kuuluvat kaikille! Venner auttaa suomalaista vähävaraista lapsiperhettä ravitsevan ruoan avulla. Vennerin ruoka-apukassi tarjoaa käytännönläheistä apua ja inspiraatiota parempaan, ja mahdollistaa jokaiselle helpon tavan osoittaa empatiaa kanssaihmisiä kohtaan. Ruoka-apukassista löytyvät Vihreäkeijun salaatti ja yrtti.

Katso Honkajoen energiapuiston esittely, jossa tuotetaan myös Vihreäkeijun salaatteja ympäristöä huomioiden

Sirkkalehtimerkki on ainoa merkki, joka takaa tuotteen kotimaisuuden. Kun haluat ostaa Suomessa viljeltyjä puutarhatuotteita, sirkkalehtimerkki on luotettavin tunnus. Myös tuotteiden laatu on korkea: sirkkalehtimerkkiä saa käyttää vain ekstra- tai ykkösluokan tuotteissa. Tunnusta tuotteissaan käyttävät viljelijät ja pakkaamot ovat tehneet sirkkalehtimerkin käyttöoikeudesta sopimuksen Kotimaiset Kasvikset ry:n kanssa. Sopimuksessa viljelijät ja pakkaamot sitoutuvat noudattamaan Laatutarha-ohjeistoa, jossa kiinnitetään erityisesti huomiota tuotannon ympäristövaikutuksiin, henkilöstön hyvinvointiin ja tuotteiden turvallisuuteen.

Puhtaasti kotimainen logo

Sigill-ympäristömerkki kertoo ympäristövastuullisuudesta, kestävästä tuotantotavasta ja korkeasta tuoteturvallisuudesta.

Merkki takaa sen, että tuotteen tuotannossa noudatetaan IP-Sigill sertifiointitason tuoteturvallisuutta ja ympäristövastuullisuutta varmentavia tuotanto-ohjeita, jotka ylittävät muun muassa lakisääteiset normit.

Sigill – Ilmastomerkki käytetään vain sellaisten tuottajien raaka-aineissa ja koristekasveissa, jotka ovat tehneet kaikkensa ilmastovaikutustensa vähentämiseksi. Sigill – Ilmasto -merkillä varustetut tuotteet täyttävät luonnollisesti myös kaikki IP Sigill -laatujärjestelmän asettamat korkeat tuoteturvallisuuden ja ympäristövastuun vaatimukset.

Sigill Ilmasto -merkki on ilmastokriteerien kannalta vaativa, koska tuotannon ilmastokuormitusta vähennetään ehtojen mukaisesti elintarvikkeiden ja kukkien osalta. Sen vaatimuksissa on tiukkoja ehtoja energiankäytölle ja uusiutuvien energialähteiden valinnalle.

 

Sigill ilmaasto logo

Sydänmerkki on elintarvikepakkauksista ja ravintoloista löytyvä merkki, joka osoittaa, että kyseinen tuote tai ruoka-annos on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Se on kehitetty helpottamaan ja nopeuttamaan arkeasi. Sinun ei tarvitse lukea tuoteselosteita ja ravintosisältöjä. Riittää kun valitset tuotteita tai annoksia, joissa on Sydänmerkki.

Parempi valinta Sydänmerkki logo

Suomalainen Rinki-merkki viestii siitä, että yritys kantaa tuottajavastuunsa pakkauksistaan. Merkin käyttöoikeus on yrityksillä, jotka ovat tehneet Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n hallinnoiman sopimuksen tuottajayhteisöjen kanssa pakkausten tuottajavastuun hoitamisesta. Kun näet merkin esimerkiksi verkkosivuilla tai mainoksessa, tiedät, että yritys kantaa tuottajavastuunsa pakkauksistaan.

Suomalainen Rinki-merkki

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit