Hernefalafelit

Herneet ovat hyvin samantapaisia kuin kikherneet, joten ne sopivat yhtä hyvin falafelien valmistukseen. Tarjoile hernefalafelit tuoreiden raaka-aineiden sekä sitruunajogurtin ja punajuuripyreen kera.

vegaani, laktoositon, maidoton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä soijaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää

2h
8

Ainekset

8 annosta
500 g Kymppi Kuivattuja Herneitä
250 g raakoja kikherneitä
3 l vettä
½ dl Vihreä Keiju minttua hienonnettuna
½ dl Vihreä Keiju persiljaa hienonnettuna
1 tl cayennepippuria
1 tl juustokuminaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa ja pippuria
2 dl pankojauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
Punajuuripyree
200 g Kymppi Punajuurisosetta
½ rkl tahinia
1 tl merisuolaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa
½ rkl oliiviöljyä
Sitruunajogurtti
1 dl turkkilaista jogurttia
2 tl sitruunamehua
2 tl oliiviöljyä
ripaus merisuolaa
2 tl hunajaa
Paahdettu lehtikaali

Valmistusohjeet

2h
  1. Huuhtele molemmat herneet ja laita likoamaan veteen yön yli. Huuhtele herneet vielä kerran seuraavana päivänä. Keitä herneitä vedessä noin tunti kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta suurin osa vedestä pois ja aja herneet sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  2. Lisää kaikki loput raaka-aineet pankojauhoja lukuunottamatta herneiden sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta litteitä palloja ja leivitä pankojauhoilla. Paista hernefalafelit runsaassa öljyssä pannulla ja kypsennä vielä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Sulata punajuurisose jääkaapissa. Kypsennä sulanut sose kattilassa miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää loput ainekset kattilaan, aja sauvasekoittimella pyreeksi ja jäähdytä. Sekoita sitruunajogurtin aineet keskenään. Revi lehtikaalin lehdet irti kannasta ja leikkaa suupaloiksi. Levitä lehtikaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta öljyllä sekä suolalla ja paista 170 asteessa noin kymmenen minuuttia.
  4. Tarjoile hernefalafelit keitetyn ohran, silmusalaatin, avokadon, granaattiomenansiementen ja paahdetun lehtikaalin sekä punajuuripyreen ja sitruunajogurtin kera.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä