Itämainen marinadi naudan lihalle

Marinoimalla saat helposti todella herkullista lihaa. Voit marinoida kokonaisen fileen tai pihvit. Huomioi, että mitä isompi lihapala, sen pidempään sen maustuminen kestää. Liha on kätevä marinoida pienessä pussissa, jolloin voit käännellä pussia maustumisen aikana ja marinadi levittyy kaikkialle tasaisesti.

60 min
1 annos

Ainekset

1 annos annosta
2 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
2 tl viinietikkaa
nokare tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tl seesaminsiemeniä
1 tl Vihreäkeiju Timjamia hienonnettuna

Valmistusohjeet

60 min
  1. Sekoita pienessä kulhossa soijakastike, sokeri, viinietikka, hienonnettu inkivääri ja seesaminsiemenet.
  2. Hienonna timjami ja sekoita muiden ainesten kanssa.
  3. Kaada seos pieneen pussiin ja lisää pihvi. Kääntele siten, että mausteita on pihvin molemmilla puolilla. Anna maustua muutama tunti tai yön yli.
  4. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
    • Mikäli haluat nauttia pihvisi punaisena, paista sitä molemmin puolin 1-2 minuuttia
    • Kun haluat nauttia pihvisi mediumina, paista sitä molemmin puolin 2-3 minuuttia
    • Kun haluat lihan olevan läpikypsää, paista sitä 3-4 minuuttia molemmin puolin
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä