Juustoinen kasvis-perunalaatikko

Kasvisten lisääminen ruokavalioon käy helposti. Valmista maistuva kasvis-perunalaatikko ja lisää joukkoon ihanasti sulavaa juustoa. Viimeistele tuoreilla kotimaisilla Vihreä Keiju yrteillä.

1 h
4

Ainekset

4 annosta
400 g kesäkurpitsa
200 g Champ ruskeita herkkusieniä
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 kg kiinteämaltoisia perunoita
1/2 dl rypsiöljyä
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
(chilirouhetta tai chilijauhetta)
500 g paseerattua tomaattia
1 ruukku Vihreä Keiju persiljaa tai maun mukaan rosmariinia
200 g juustoraastetta

Valmistusohjeet

1 h
  1. Leikkaa kesäkurpitsa ja Champ ruskeat herkkusienet ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Halkaise chili ja poista siemenet.
  4. Hienonna chili.
  5. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  6. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista ensin kesäkurpitsa ja herkkusienet.
  7. Lisää joukkoon valkosipuli ja chili, kääntele hetki.
  8. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja halutessasi chilirouheella tai -jauheella.
  9. Lisää paseerattua tomaattia ja hienonnettua persiljaa, rosmariinia tai salviaa.
  10. Paista perunat erikseen rypsiöljyssä.
  11. Laita uunivuokaan kerroksittain paistettuja perunoita, juustoraastetta ja paistettuja kasviksia. Voit rouhia väleihin hieman suolaa.
  12. Jätä pinnalle kerros juustoraastetta.
  13. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  14. Tarjoa ruoka sellaisenaan tai vaikka kalan tai kanan kanssa.
  15. Koristele tuoreilla Vihreäkeiju yrteillä.

Vinkki! Voit lisätä uunivuokaan jo ennen paistoa kypsiä kanapaloja tai paistettua jauhelihaa.

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä