Kermainen sosekeitto

Kermainen sosekeitto valmistuu helposti ja voit käyttää erilaisia kasviksia oman makusi mukaan.

1 h
4

Ainekset

4 annosta
500 g perunaa, jauhoista lajiketta
2-4 porkkanaa
1 pieni parsakaali
75 g lehtikaalia
vettä, kunnes kasvikset peittyvät
2 kasvisliemikuutiota
mustapippuria myllystä
100-200 g sulatejuustoa, kermaa tai tuorejuustoa
(ripaus suolaa tarvittaessa)
Pinnalle:
Vihreä Keiju ruohosipulia

Valmistusohjeet

1 h
  1. Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele ne. Paloittele myös parsakaali.
  2. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi.
  3. Keitä vettä kattilassa ja lisää kasvikset. Vettä tulee olla sen verran että ne peittyvät.
  4. Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot ja anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  5. Siivilöi osa nesteestä ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  6. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Lisää sulatejuusto, kerma tai tuorejuusto.
  7. Mikäli haluat maidotonta keittoa, käytä näiden sijaan maidotonta kerman kaltaista valmistetta.
  8. Tarkista maku ja lisää joukkoon tarvittaessa hieman suolaa.
  9. Hienonna Vihreä Keiju ruohosipulia ja ripottele keiton päälle. Tarjoa!
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä