Makeat romaine-veneet

Reseptikilpailu 2023 voittaja – Anne Kiuru

Makeat romaine-veneet valmistuvat nopeasti ja ovat erinomainen valinta jälkiruoaksi esimerkiksi illanistujaisiin. Leveä ja paksulehtinen romainesalaatti toimii täydellisesti jälkiruoan pohjana sen makeahkon maun ja rapean rakenteen ansiosta. Raikkaan reseptin viimeistelee tuoreet marjat!

Kello-ikoni 30 min
Annos-ikoni 4

Ainekset

4 annosta
1 Vihreä Keiju romainesalaatti
80 g marjoja (esim. pensasmustikoita)
Täyte:
230 g ricotta-juustoa
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
30 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
10 kpl Vihreä Keiju mintunlehtiä

Valmistusohjeet

30 min
  1. Rouhi veitsellä pistaasipähkinät pieniksi paloiksi.
  2. Hienonna mintunlehdet.
  3. Valmista täyte. Lisää ricotta-juuston joukkoon sokeri, vaniljasokeri, pistaasipähkinät ja minttu. Sekoita ja nosta jääkaappiin hetkeksi maustumaan.
  4. Huuhtele romainesalaatti ja taputtele keittiöpyyhkeen avulla varovasti kuiviksi.
  5. Tarvittaessa ohenna lehtiruodit ja siisti lehden alaosa.
  6. Levitä romainesalaatit leikkuulaudalle alapuoli ylöspäin.
  7. Jaa täyte lehtien väliin.
  8. Lisää täytteen päälle marjat.
  9. Käännä lehdet veneiksi ja nosta tarjoiluvadille.
  10. Tarjoile heti.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä