Maukas kulho kauralla

Kotimainen kaura sopii erinomaisesti salaattikulhojen pohjaksi. Parsakaali ja jääsalaatti tuovat ihanaa rouskuvuutta salaattiin ja tuore ruohosipuli antaa sipulin aromin.

Kello-ikoni 1 h
Annos-ikoni 4

Ainekset

4 annosta
3 dl ruokakauraa
1 l vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
1 kpl parsakaali
1 prk kikherneitä
2 kpl porkkanaa
1 kpl omenaa
1 kpl Vihreä Keiju jääsalaattia
1 prk vihreitä oliveja
100 g cashewpähkinä
0,5 tl suolaa
Kastike:
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 sitruuna
1/4 ruukkua Vihreä Keiju ruohosipulia

Valmistusohjeet

1 h
    1. Aloita keittämällä Ruokakaura. Lisää se kattilaan veden ja kasvisliemikuution kanssa, ja keitä noin 10 minuuttia. HUOM! Ota noin 1/3 valmiista ruokakaurasta sivuun seuraavan päivän reseptiä varten!
    2. Huuhtele ja pilko parsakaali varsineen. Lisää parsakaalin palat toiseen kattilaan, lisää ripaus suolaa ja keitä, kunnes parsakaali pehmenee hieman (noin 5 minuuttia), valuta neste pois.
    3. Avaa kikhernepurkki ja huuhtele kikherneet vedellä.
    4. Kuori porkkanat ja huuhtele omena ja salaatti. Kuutio tai raasta porkkana ja pilko omena ja salaatti. Sekoita keitettyyn ruokakauraan. Lisää oliivit sekä pähkinät ja sekoita.
    5. Tee lopuksi kastike sekoittamalla sitruuna ja oliiviöljy keskenään. Hienonna ruohosipuli ja lisää se joukkoon. Sekoita kastike salaattiin tai tarjoile se erikseen.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä