Tomaattinen lohikeitto

Tämä tomaattinen kalakeitto tunnetaan myös nimellä lohiseljanka tai kalaseljanka. Kirkas tomaattiliemi tuo ihanaa hapokkuutta keittoon.

1 h
4

Ainekset

4 annosta
1,5 l vettä
3 kpl kalaliemikuutiota tai kasvisliemikuutiota
10 kpl maustepippuria
1-2 kpl laakerinlehteä
2-3 rkl tomaattipyreetä
1 kpl iso sipuli
3 kpl porkkanaa
150 g juuriselleriä
700-800 g lohifilee
180 g isoja katkarapuja
1-2 kpl maustekurkkua
2 rkl kapriksia
1/2 - 1 ruukku tuoretta lipstikkaa tai tilliä
Lisäksi:
smetanaa

Valmistusohjeet

1 h
  1. Mittaa vesi kattilaan ja murenna joukkoon kala- tai kasvisliemikuutiot.
  2. Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja tomaattipyree. Anna kiehahtaa.
  3. Käsittele sillä välin kasvikset. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja juuriselleri ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  4. Lisää kasvikset liemeen ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  5. Poista lohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kuutioiksi.
  6. Lisää ne keittoon yhdessä katkarapujen kanssa. Anna poreilla, kunnes kala on kypsää.
  7. Suikaloi maustekurkut ja lisää joukkoon.
  8. Purista mausteeksi sitruunanmehua ja lisää kaprismarjat.
  9. Hienonna joukkoon tuoretta lipstikkaa tai tilliä. Tarjoile keitto smetanan kanssa.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä