Uunikananmunat vuohenjuustolla ja herkkusienillä

Uunikananmunat vuohenjuustolla ja herkkusienillä toimivat esimerkiksi helppona sunnuntaiaamupalana. Laadukkaat raaka-aineet yhdistettynä nopeaan toteutukseen saavat aamuun pientä juhlan tuntua pienellä vaivalla. Reseptin annosmäärä riippuu vuokien koosta ja ruokailijoiden nälkäisyydestä. Isomman brunssin yhteydessä riittää hienosti kaksi kananmunaa per ruokailija kun taas koko aamupalan kattava annos syntyy kolmella kananmunalla.

20 min
4

Ainekset

4 annosta
100 g Champ ruskeita herkkusieniä
3 oksaa Vihreä Keiju rosmariinia
60 g vuohenjuustoa
8 isoa vapaan kanan munaa
öljyä
suolaa
pippuria

Valmistusohjeet

20 min
  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja nypi rosmariinista lehdet.
  3. Voitele kolme tai neljä pientä uunivuokaa öljyllä.
  4. Laita jokaisen vuoan pohjalle herkkusieniä, vuohenjuustoa ja rosmariininlehtiä.
  5. Riko päälle kaksi tai kolme kananmunaa vuoan koosta riippuen ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  6. Kypsennä uunissa 10-14 minuuttia kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat edelleen juoksevia.
  7. Tarjoile uunikananmunat aamupalana tai brunssin osana.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä