Yrttilevite

Yrteillä ryyditetyt levitteet maistuvat milloin tahansa erilaisten leipien kanssa. Valmista erilaisiin juhliin leipävadin äärelle. Yrttejä voit käyttää mielesi ja sesongin mukaan. Loppuvuonna ja talvella ruokien maussa saa olla enemmän makuja ja siksi esimerkiksi rosmariini on erinomainen yrtti levitteeseen.

30 min
20 annosta

Ainekset

20 annosta annosta
250 g maitorahkaa
250 g voita
2-4 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
1/2 ruukkua Vihreä Keiju ruohosipulia
2-3 rkl Vihreä Keiju rosmariinia tai maun mukaan

Valmistusohjeet

30 min
  1. Laita maitorahka, huoneenlämpöinen voi ja hienonnetut valkosipulinkynnet kulhoon.
  2. Lisää suola, hienonnettua ruohosipulia ja rosmariinia.
  3. Vatkaa tasaiseksi levitteeksi.
  4. Tarkista maku.
  5. Tarjoa leivän seurana.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä