Mehevät burgerit moneen makuun

Hampurilainen on helppo tehdä ja sen valmistuksessa voi leikitellä ja käyttää mielikuvitusta. Perinteisten hampurilaisten ystävä sujauttaa hampurilaissämpylän väliin mehevän naudanlihapihvin, mutta pihvi voi käytännössä olla ihan mitä tahansa – kanaa, kalaa, portobello-sientä.

Hampurinpihvistä sämpylän väliin

Hampurilaisen nimi juontaa juurensa Hampurissa suosittuun samantyyppiseen ruokalajiin, joka levisi Amerikkaan uudisasukkaiden mukana ja kehittyi nykyiseen tunnettuun muotoonsa. Jauheliharuoat olivat suosittuja Pohjois-Saksassa. Hampurinpihviksi kutsuttu ruokalaji muuttui Yhdysvalloissa sämpyläksi, jonka välissä oli naudanlihapihvi ja muita lisukkeita.

Muutama sääntö hampurilaisen kokoamiseen

Valmistele kaikki ainekset etukäteen, jotta saat hampurilaisen kasattua heti pihvin valmistuttua. Sämpylä kannattaa myös käyttää grillissä tai pannulla! Pursota pohjalle ketsuppia, laita väliin salaattia ja siihen päälle pihvi. Juusto sopii seuraavaan väliin (muista sulattaa pihvin päällä!) ja seuraavaan kerrokseen esimerkiksi tomaattia, suolakurkkua, sipulia – kokeile vaikka ananasta! Kanteen majoneesia, kansi kiinni ja heti syömään!

 

Salaatilla on väliä

Salaatilla saat muokattua sekä makua, mutta myös purutuntumaa. Koita vaikka jääsalaattia, joka tuo rapeutta mukaan tai romainesalaattia, joka pehmentää ja täydentää kokonaisuutta.
Vihreä Keijun salaatit löydät täältä >>

Salaattiburgerit

Salaatinlehtiin käärityt burgerit ovat ihania. Ne sopivat myös keliaakikoille. Paista mehevät pihvit ja kääri rapeisiin jääsalaatinlehtiin ja täytä hampurilaisen tapaan.

Ainekset

4 annosta
400 g naudanjauhelihaa
1/2 dl valmista bbq-kastiketta
1/2 tl suolaa
tilkka rypsiöljyä
200 g Champ herkkusieniä
100 g cheddarjuustoa
mustapippuria myllystä
2 pss Vihreä Keiju jääsalaattia
Lisäksi:
1-2 hopeasipulia ohuina renkaina
2 tomaattia viipaleina

Valmistusohjeet

30 min
  1. Laita naudanliha kulhoon. Sekoita joukkoon bbq-kastike ja suola.
  2. Muotoile neljäksi pihviksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista jauhelihapihvit molemmin puolin.
  3. Viipaloi herkkusienet ja paista kuumalla pannulla käännellen.
  4. Laita joukkoon cheddarjuusto ja mustapippuria myllystä ja anna sulaa sienten joukkoon.
  5. Laita jääsalaatinlehden väliin jauhelihapihvi, cheddar-herkkusienet, hopeasipulia ja tomaattia. Tarjoa heti!

Kaikki hampurilaisreseptit

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä