Jälkiruoalle on aina tilaa

Herkullisen aterian kruunaa aina jälkiruoka. Pidät sitten makeasta, happamasta tai suolaisesta, niin jokaiseen makuun löytyy oma suosikki.

Jälkiruoka tuo hyvän mielen

Jälkiruoka on aina tervetullut lisä aterialle ja sen nauttiminen on ihana tapa päättää ateria. Pienelläkin jälkiruoalla voit ilahduttaa perheenjäseniä tai ystäviä, sillä usein jälkiruoan nauttiminen saa aikaan hyvää mieltä ja fiilistä.

Vadelmajäätelö

Itse tehdyt jäätelöt ovat ihania, sillä ne voit maustaa juuri sellaiseksi kuin haluat. Kevääseen ja kesään sopiva jäätelö on maustettu vadelmilla ja raikkaalla mintulla. Tämä muutamasta raaka-aineesta valmistettu jäätelöresepti kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Ainekset

4 annosta
5 dl kuohukermaa
400 g makeutettua kondensoitua maitoa
200 g vadelmia
1/2 - 1 ruukku Vihreä Keiju minttu

Valmistusohjeet

30 min + pakastus
  1. Vaahdota kuohukerma.
  2. Lisää joukkoon makeutettu kondensoitu maito ja sekoita.
  3. Käytä mieluiten kohmeisia vadelmia ja lisää joukkoon. Hienonna minttu ja lisää muiden ainesten kanssa.
  4. Sekoita, kunnes vadelmista irtoaa makua ja väriä.
  5. Laita pakastimeen foliolla tai kelmulla suojattuna.
  6. Jäätelö on valmista nautittavaksi seuraavana päivänä. Vinkki! Kokeile myös muita marjoja ja yrttejä.