Perinteinen pannukakku mintulla

Saat perinteiseen pannukakkuun uutta makua lisäämällä taikinaan Vihreä Keijun minttua ja paistamalla taikinan piirakkavuoassa. Maukkaan herkun kruunaa nopea itse tehty mansikkahillo ja mintulla maustettu mascarpone-kermavaahto. 

1 h

Ainekset

annosta
½ dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g sulatettua voita
1 rkl Vihreä Keiju minttua hienonnettuna
Mansikkahillo
200 g tuoreita mansikoita
1 dl hillosokeria
Mascarponevaahto
1 dl vispikerma
1 dl mascarponejuustoa
1 rkl tomusokeria
1 rkl Vihreä Keiju minttua hienonnettuna

Valmistusohjeet

1 h
  1. Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyesti.
  2. Lisää joukkoon maito, vehnäjauhot, suola, voi ja minttu. 
  3. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  4. Kaada massa piirakkavuokaan ja paista pannukakku uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  5. Perkaa ja pilko mansikat.
  6. Lämmitä mansikat kattilassa sokerin kanssa niin, että sokeri sulaa ja anna kiehua varovasti noin 5 minuuttia.
  7. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa kevyesti joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri. 
  8. Mausta tuoreella mintulla. 
  9. Ota piirakkavuoka pois uunista ja levitä mansikkahillo sekä mascarpone-kermavaahto pannukakun päälle. 
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä