Bolognese #champblend

Perinteinen italialainen bolognese on herkku, joka maistuu monelle. Korvaa osa lihasta Champin herkkusienillä ja saat bologneseen vielä tavallistakin paremman maun. Mitä kauemmin jaksat kastiketta hauduttaa, sitä paremmaksi se muuttuu. Voit lisätä nestettä, jos kastike menee liikaa kasaan. 

1 h
4

Ainekset

4 annosta
200 g Champ herkkusieniä
50 g pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ chili
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
5 dl lihalientä
1 dl valkoviiniä
400 g tomaattimurskaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 sitruuna
1 rkl hienonnettua basilikaa
1 rkl hienonnettua oreganoa
1 rkl hienonnettua timjamia
suolaa, mustapippuria
½ rkl sokeria
Tarjoiluun: kypsää spagettia, laktoositonta parmesanjuustoa

Valmistusohjeet

1 h
  1. Pilko herkkusienet, pekoni, sipuli, valkosipuli, chili, porkkana ja varsiselleri pieneksi.
  2. Ruskista pekoni pannulla niin, että siitä irtoaa rasva.
  3. Lisää herkkusienet sekä jauheliha pannuun ja ruskista.
  4. Lisää loput pilkotut kasvikset sekä tomaattipyree joukkoon ja kuullota hetki.
  5. Lisää lihaliemi, valkoviini, tomaattimurska sekä pilkotut kirsikkatomaatit ja keitä kasaan.
  6. Lisää lopuksi raastettu sitruunankuori, hienonnetut yrtit ja mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  7. Tarjoile bolognese spagetin ja raastetun parmesanjuuston kanssa. 

#champblend = puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua. Tässä Champin keinot vähentää lihan osuutta arkiruokailussa.

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä