Basilika bolognese

Helppo ja täyteläisen makuinen koko perheen bolognese viimeistellään runsaalla määrällä hienonnettua basilikaa. Basilika bolognese maistuu spagetin lisäksi myös perunan tai riisin kastikkeena.

45 min
4

Ainekset

4 annosta
1 pkt pekonia
1 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
400 g naudan jauhelihaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 dl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1 ruukku Vihreä Keiju basilikaa
250 g spagettia
50 g parmesaania tai muuta kovaa juustoa

Valmistusohjeet

45 min
  1. Kuutioi pekoni, kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkanat.
  2. Ruskista pekoni kuumalla pannulla, lisää sipuli ja jauheliha, kypsennä.
  3. Lisää jauhelihan joukkoon valkosipuli sekä porkkanakuutiot ja mausta.
  4. Lisää tomaattipyree ja -murska ja hauduta hetki.
  5. Lisää kypsennyksen lopussa runsaasti hienonnettua tuoretta basilikaa ja tarjoile bolognese pastan ja raastetun parmesanin kanssa.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä