Helppo sienipiirakka

Tämä helppo sienipiirakka valmistuu vaivattomasti herkkusienistä. Täytteenä voit käyttää valkoisia, ruskeita herkkusieniä tai herkullisia portobelloja. Lisämakua piirakkaan antaa tuore persilja.

60 min
8

Ainekset

8 annosta
Pohja:
100 g voita tai margariinia
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
1/2 dl Vihreä keiju persiljaa hienonnettuna
Täyte:
100 g Champ herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 dl kermaa
2 munaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 1/2 dl Vihreä keiju persiljaa hienonnettuna
8 kpl kirsikka- tai luumutomaatteja

Valmistusohjeet

60 min
  1. Laita huoneenlämpöinen voi tai margariini kulhoon.
  2. Mittaa joukkoon suola ja vehnäjauhot. Nypi ainekset keskenään.
  3. Lisää vesi ja hienonnettu persilja.
  4. Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat.
  5. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  7. Valmista sillä aikaa täyte:
  8. Paloittele herkkusienet kuutioiksi.
  9. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
  10. Kuumenna öljy pannulla. Lisää ainekset ja kääntele hetki.
  11. Levitä seos esipaistetun piirasvuoan päälle.
  12. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Lisää joukkoon suola, mustapippuria ja persiljaa.
  13. Kaada seos täytteiden päälle.
  14. Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne pinnalle ympyrän muotoon.
  15. Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä