Sadonkorjuun kasvispiirakka

Sadonkorjuun kasvispiirakka valmistuu vaivattomasti valmiista saaristotaikinasta ja erilaisista kasviksista. Rapean saaristotaikinan ja mehevien täytteiden yhdistelmä on yksinkertaisen herkullinen.

1 h
8

Ainekset

8 annosta
1 pkt Kymppi Piirakkataikina Saaristo 400g
Täyte
300 g punajuurta
150 g porkkanaa
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl Vihreä Keiju yrttejä hienonnettuna
2 dl kermaa
2 kananmunaa
100 g vuohenjuustoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl pinjansiemeniä
Vihreä Keiju yrttejä koristeeksi

Valmistusohjeet

1 h
  1. Sulata ja kauli piirakkataikina ohueksi ja laita voideltuun vuokaan.
  2. Kuori punajuuret ja porkkanat ja viipaloi noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  3. Hienonna sipuli, valkosipuli ja tuoreet yrtit. Asettele vuokaan viipaloidut punajuuret, porkkana ja hienonnetut sipulit.
  4. Sekoita kulhossa kerman joukkoon kananmuna, murennettu vuohenjuusto, yrtit, suola ja pippuri.
  5. Kaada seos vuokaan kasvisten päälle.
  6. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi.
  7. Koristele kasvispiirakka paahdetuilla pinjansiemenillä ja tuoreilla yrteillä.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä