Juustoinen salaatti ja pestokastike

Tämä juustoinen salaatti ja pestokastike sopii niin evääksi kuin juhlatarjottavaksi. Leppäsavujuustolla ja cashewpähkinöillä ryyditetty salaatti maistuu ihanalta!

20 min
4

Ainekset

4 annosta
1 pussi Vihreä Keiju jääsalaattia tai makea friseetä
1/2 ruukku Vihreä Keiju viinisuolaheinää
1/2 purjoa
100 g miniluumutomaatteja
200 g leppäsavujuustoa
1 dl paahdettuja cashew-pähkinöitä
1 omena
Pestokastike:
2 ruukkua Vihreä Keiju lehtipersiljaa
70 g leppäsavujuustoa tai parmesaanijuustoa
50 g cashew-pähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1,5-2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Valmistusohjeet

20 min
  1. Laita jääsalaattia ja viinisuolaheinää revittynä tarjoiluvadille.
  2. Halkaise purjo pituussuuntaan, huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Huuhtele miniluumutomaatit ja halkaise pituussuunnassa. Laita tarjoiluvadille.
  4. Kuutioi leppäsavujuusto, paahda cashew-pähkinät kuumalla pannulla käännellen.
  5. Lisää juustokuutiot ja pähkinät salaatin joukkoon. Kuori ja viipaloi omena. Jätä omena sivuun.

Pestokastike

  1. Laita lehtipersilja, leppäsavujuusto tai parmesaanijuusto, cashew-pähkinät, kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja ripaus suolaa tehosekoittimeen.
  2. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
  3. Ohenna tarvittaessa öljyllä.
  4. Sekoita omenan palat pestokastikkeen joukkoon tummumisen estämiseksi.
  5. Tarjoa pestokastike salaatin kanssa.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä