Kolmen juuston salaatti

Salaatit sopivat kaikkiin vuodenaikoihin ja kaikenlaisiin juhliin. Kolmen juuston salaatti on samaan aikaan raikas ja ruokaisa. Tämä sopii tarjolle sellaisenaan tai muun tarjottavan kanssa. Käytä rohkeasti tuoreita yrttejä salaatin seassa.

15 min
6

Ainekset

6 annosta
1 pussi Vihreä Keiju jääsalaattia
200 g mustaleima emmentalia
125 g mozzarellajuustoa
120 g leipäjuustoa
1 päärynä
2 tuoretta viikunaa
1/2 cantaloupemeloni
1/2 kurkku
200 g kirsikkatomaatteja
1 avokado
Lisäksi:
2 vaaleaa leipäviipaletta
sitruunalla maustettua rypsiöljyä
Kastike:
5 dl turkkilaista jogurttia
1/2 ruukku Vihreä Keiju minttua tai korianteria
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

15 min
  1. Laita jääsalaattia revittynä tarjoiluvadille.
  2. Paloittele emmental, mozzarella ja leipäjuusto paloiksi.
  3. Kuori ja paloittele päärynä pieniksi kuutioiksi.
  4. Kuori ja paloittele myös cantaloupemeloni.
  5. Kuutioi kurkku, puolita kirsikkatomaatit ja viikunat.
  6. Halkaise avokado ja poista siemen.
  7. Paloittele hedelmäliha ja purista joukkoon hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Kokoa ainekset salaattivadille.
  8. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja kuutioi leipä.
  9. Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipäkuutiot. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes leipä saa hieman väriä. Jäähdytä ja lisää salaatin joukkoon.
  10. Valmista kastike. Sekoita jogurtin joukkoon hienonnettu minttu tai korianteri, ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku. Tarjoa kastike salaatin kanssa.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä