Kuhaceviche-tuorekurkkusalaatti tilliöljyllä

Kuhaceviche-tuorekurkkusalaatti sopii tarjottavaksi esimerkiksi kesän juhliin. Raikas tilliöljy viimeistelee hienon salaatin maun.

1,5 h
4

Ainekset

4 annosta
KUHACEVICHE
300 g kuhafileetä
1 tl suolaa
1 dl limen mehua
1 salottisipuli
1 tl Vihreä Keijun tilliä hienonnettuna
TILLIÖLJY
1 ruukku Vihreä Keiju tilliä
1,5 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
TUOREKURKKUSALAATTI
3 kurkkua
1/2 pnt varsiselleriä
1/2 pieni kukkakaali
4 retiisiä

Valmistusohjeet

1,5 h
  1. Poista kuhafileistä ruodot ja kuutioi pieneksi kuutioksi. Mausta kalapalat suolalla ja lisää limen mehu.
  2. Hienonna salottisipuli sekä tilli ja lisää joukkoon.
  3. Anna kuhacevichen maustua limemehussa jääkaapissa vähintään tunti välillä sekoittaen.
  4. Valmista tilliöljy laittamalla mortteliin tilli ja puolet öljystä.
  5. Hienonna tasaiseksi. Lisää joukkoon loput öljystä ja suola. Sekoita tasaiseksi. Siivilöi tilliöljy tiheän siivilän läpi.
  6. Hienonna 2,5 kpl kurkkua tehosekoittimella hienoksi ja valuta neste pois siivilässä.
  7. Leikkaa puolikas kurkku, varsiselleri, kukkakaali ja retiisi ohueksi siivuksi ja lisää niihin tilliöljy.
  8. Sekoita kasvikset ja kurkkurouhe keskenään.
  9. Tarjoile kuhaceviche tuorekurkkusalaatin ja tilliöljyn kera.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä