Lohisalaatti ja jogurttikastike

Täyttävä ja tyylikäs lohisalaatti voi olla myös helppotekoinen.Valmista tämä salaatti vaikkapa kevyeksi lounaaksi tai illanistujaisiin.

20 min
4

Ainekset

4 annosta
1 pussi Vihreä Keiju jääsalaattia tai romainesalaattia
1/2 ruukku Vihreä Keiju viinisuolaheinää
300 g loimulohta
200 g katkarapuja
1 kurkku
1 limen puristettu mehu
3 keitettyä kananmunaa
1/2 cantaloupemeloni
limepippuria myllystä
jogurttikastike:
3 dl turkkilaista jogurttia
1/2 ruukku Vihreä Keiju korianteria
1/2 limen puristettu mehu
pippuria myllystä

Valmistusohjeet

20 min
  1. Pilko salaatti ja viinisuolaheinä tarjoiluvadille tai jaa annoslautasille.
  2. Paloittele joukkoon loimulohi ja kurkku.
  3. Laita sulanneet, valutetut katkaravut kulhoon ja purista joukkoon limen mehua, mausta kevyesti limepippurilla.
  4. Sekoita tasaiseksi. Paloittele cantaloupe-meloni ja lohko keitetyt, kuoritut kananmunat.
  5. Koristele salaatti katkaravuilla ja cantaloupe-melonilla sekä munanlohkoilla.
  6. Mittaa jogurtti kulhoon ja hienonna joukkoon korianteri. Mausta kevyesti limepippurilla.
  7. Purista joukkoon limen mehu ja sekoita lopuksi joukkoon wasabi. Tarkista maku.
  8. Tarjoa jogurttikastike salaatin kanssa.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä