Lämmittävä pata kikherneillä -Venner

Tämä lämmittävä pata kikherneillä sopii arkiruokailuun kuin nenä päähän. Kikherneiden lisäksi padasta löytyy kasviksia sekä herkkusieniä. Testaa reseptiä nyt!

Venner-reseptit ovat kasvisruokaa, jotta ne sopivat kaikille, ja etenkin opettavat uutta; suurin osa meistä osaa jo kokata liharuokia, mutta jotkut kasvisruoat voivat tarjota jotain ihan uusia kokemuksia!

1 h
4

Ainekset

4 annosta
2 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl sipuli
1 kpl palsternakka
1 kpl parsakaali
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kikherneitä
100 g Champ herkkusieniä
3 dl ruokakauraa
3 rkl sitruunanmehua
1 kpl kasvisliemikuutio
3 dl vettä
0,5 dl kaurakermaa
hieman persiljaa

Valmistusohjeet

1 h
  1. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Pese ja pilko palsternakka sekä parsakaali. Lohko herkkusienet.
  2. Kuullota kattilassa tai laakealla pannulla sipulia ja valkosipulia, palsternakkaa sekä puolet herkkusienistä muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä viitisen minuuttia.
  3. Lisää parsakaali, kasvisliemikuutio, sitruunanmehu, tomaattimurska sekä 3 dl vettä kattilaan ja anna porista keskilämmöllä 20 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vettä tarpeen mukaan.
  4. Keitä ruokakaura paketin ohjeiden mukaisesti.
  5. Huuhtele kikherneet. Lisää kattilaan loput herkkusienet ja kikherneet sekä 0,5 dl kaurakerma. Käännä levy pois päältä ja anna porista vielä muutaman minuutin ajan.
  6. Nautitaan ruokakauran ja tuoreen persiljan kanssa.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

youtube-video-thumbnail
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä