Super maukas kasvispata

Ihana kasvispata täynnä herkkuja ja raikkaita, tuoreita makuja! Pata tarjoillaan kvinoan sekä sitruunaisen kastikkeen kanssa.

1 h
4

Ainekset

4 annosta
2 dl kvinoa
1 kpl sipuli
2 kpl porkkanaa
1/4 valkokaali
1/2 palsternakka
100 g Champ herkkusieniä
2 kpl tomaatteja
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
1/2 sitruunan mehu
1/2 prk kookosmaitoa
1 kpl kasvisliemikuutio
0,5 tl suolaa
Päälle:
100 g cashewpähkinöitä
1/4 ruukku Vihreä Keiju ruohosipulia

Valmistusohjeet

1 h
  1. Aloita valmistamalla kvinoa; keitä 2 dl kvinoaa 4 dl:ssä vettä. Anna kiehua 10 minuuttia, siirrä pois hellalta ja anna tekeytyä padan valmistumisen ajan.
  2. Hienonna sipuli. Suikaloi myös kaali mahdollisimman ohueksi (esimerkiksi juustohöylällä tai terävällä veitsellä, mutta varo sormia! :))
  3. Tee porkkanoista ja palsternakasta ohuita tikkuja. Kuutioi tomaatit, puhdista sienet pyyhkimällä ne kevyesti esim. talouspaperilla tai puhtaalla keittiöliinalla. Viipaloi sienet.
  4. Laita isolle pannulle 2 rkl öljyä, ja paistele sipuleita hetki. Lisää sitten mukaan muut kasvikset, sienet sekä muut pl. tomaatit, ja anna paistua n. 5 minuutin ajan välillä sekoitellen. Lisää sitten mukaan tomaattikuutiot ja sekoita kevyesti. Lisää mukaan tarvittaessa lisää öljyä.
  5. Lisää mukaan kookosmaito ja kasvisliemikuutio, anna kasviskuution sekoittua nesteeseen. Anna porista muutaman minuutin ajan niin, että kasvikset pehmentyvät sopivan pehmeiksi, mutta jäävät rapeiksi. Lisää mukaan sitruunan mehu, ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle cashewpähkinät ja hienonnettu ruohosipuli.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä