Muffinit oreganolla, fetajuustolla ja kurpitsansiemenillä

Valmista nämä maukkaat suolaiset kurpitsamuffinit aamupalaksi tai vaikka lounaaksi keiton kylkeen. Vihreäkeiju oregano täydentää kurpitsan ja fetajuuston makumaailmaa.

45 min
12

Ainekset

12 annosta
300 g kurpitsaa
1-2 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl Vihreäkeiju oreganoa hienonnettuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
100 g fetajuustoa
1 rkl hunajaa
25 g kurpitsansiemeniä

Valmistusohjeet

45 min
  1. Kuori ja kuutioi kurpitsa, ota sivuun 100 g koristelua varten.
  2. Hauduta loput kuutiot kypsäksi vedessä kattilassa keskilämmöllä poreillen (n. 15–20 min).
  3. Valuta neste pois ja soseuta pyreeksi. Sekoita oregano, vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään kulhossa.
  4. Sekoita kananmunat, maito, murennettu fetajuusto, hunaja ja jäähtynyt kurpitsapyree toisessa kulhossa.
  5. Sekoita kuivat aineet massan sekaan.
  6. Kaada taikina muffinivuokiin ja ripottele päälle kurpitsakuutiot sekä kurpitsansiemenet.
  7. Kypsennä muffinit uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
youtube-video-thumbnail
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä