Paahdettu porsaankylki

Paahdettu porsaankylki saa makunsa täyteläisestä marinadista ja pitkä haudutusaika takaa murean lopputuloksen. Lehtipersiljasta valmistettu gremolata raikastaa lopputuloksen.

3,5 h
4

Ainekset

4 annosta
1 kg porsaan luutonta paahtokylkeä
suolaa
mustapippuria myllystä
Marinadi:
2 dl Tuoppi kotikaljaa (0,75l)
2 dl omenamehua
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl soijaa
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 raastettu sitruunankuori
Gremolata:
1 ruukku Vihreä Keiju lehtipersiljaa
1 kpl sitruunan raastettu kuori
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Salaatti:
1 pussi Vihreä Keiju jääsalaattia
1/2 ruukku Vihreä Keiju viinisuolaheinää

Valmistusohjeet

3,5 h
  1. Mausta porsaankylki suolalla ja mustapippurilla.
  2. Laita liha uuniin 125 asteeseen noin kolmeksi tunniksi (sisälämpö 85-90 astetta).
  3. Valmista marinadi:
    1. Laita kotikalja, omenamehu ja fariinisokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen siirappimaiseksi.
    2. Lisää soija, hienonnettu inkivääri ja raastettu sitruunankuori.
    3. Anna marinadin kiehahtaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  4. Valmista gremolata.
    1. Pilko lehtipersilja. Sekoita kaikki gremolatan raaka-aineet keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Penslaa kypsynyt paahtokylki kauttaaltaan soijamarinadilla ja paahda vielä uunissa 225 asteessa, kunnes liha saa kauniin värin pintaan(noin 10 minuuttia).
  6. Tarjoa paahtokylki gremolatalla maustetun salaatin kera.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä