Palsternakkalinssisoppa -Venner

Tämä palsternakkalinssisoppa on tehty yhteistyössä Venner-ruokalaatikon kanssa. Linssikeitto on vegaaninen. Kokeile reseptiä ja nauti herkullisesta keitosta!

45 min
4

Ainekset

4 annosta
2 kpl sipulia
2 rkl oliiviöljyä
2 kynttä valkosipulia
5 kpl porkkanaa
1 kpl palsternakkaa
0,5 kpl sitruunaa
1/2 prk kookosmaitoa
3 dl punaisia linssejä
1 kpl kasvisliemikuutio
1 prk tomaattimurskaa
6 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1/4 ruukkua Vihreäkeiju persiljaa

Valmistusohjeet

45 min
    1. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Pilko porkkana ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Silppua persilja.
    2. Kuullota suurehkon kattilan pohjalla muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä sipulia ja valkosipulia noin viiden minuutin ajan. Lisää sitten mukaan porkkana ja palsternakka ja anna pehmetä vielä toiset viisi minuuttia.
    3. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Lisää kattilaan tomaattimurska ja noin 6 dl vettä, linssit sekä kasvisliemikuutio. Purista joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehu. Anna porista 15–20 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä.
    4. Sekoita keittoon lopuksi kookosmaito ja mausta suolalla ja pippurilla. Nautitaan persiljasilpun kanssa!

Lapset mukaan!
Anna lasten huuhdella linssit, kuoria sipulit, avata ja lisätä kasvisliemikuutio. Lapset voivat myös lisätä kookosmaidon ja auttaa maustamisessa, sekä tietenkin kattaa pöydän koko perheelle!

Maustevinkki!
Paprikamauste, timjami, tomaattipyree sopivat mainiosti sopan joukkoon!

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä