Palsternakkalinssisoppa

Tämä kasvisruokien helmi yhdistää palsternakan makeuden ja linssien täyteläisyyden keitoksi, joka on yhtä aikaa maukas ja ravitseva. Tuoreet yrtit viimeistelee annoksen raikkaudellaan, tuoden keittoon täydellisen loppusilauksen. Helppo valmistaa, täysin kasvipohjainen ja täynnä makua – täydellinen valinta arjen ruokalistalle!

Kello-ikoni 45 min
Annos-ikoni 4

Ainekset

4 annosta
2 kpl sipulia
2 rkl oliiviöljyä
2 kynttä valkosipulia
5 kpl porkkanaa
1 kpl palsternakkaa
0,5 kpl sitruunaa
140 ml kookosmaitoa
3 dl punaisia linssejä
1 kpl kasvisliemikuutio
400g tomaattimurskaa
6 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1/4 ruukkua Vihreä Keiju persiljaa tai oreganoa

Valmistusohjeet

45 min
    1. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Pilko porkkana ja palsternakka pieniksi kuutioiksi.
    2. Kuullota suurehkon kattilan pohjalla muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä sipulia ja valkosipulia noin viiden minuutin ajan. Lisää sitten mukaan porkkana ja palsternakka ja anna pehmetä vielä toiset viisi minuuttia.
    3. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Lisää kattilaan tomaattimurska ja noin 6 dl vettä, linssit sekä kasvisliemikuutio. Purista joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehu. Anna porista 15–20 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä.
    4. Sekoita keittoon lopuksi kookosmaito ja mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella persiljalla tai oreganolla.
    5. Nosta kattila liedeltä ja halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Maustevinkki!
Paprikamauste, timjami, tomaattipyree sopivat mainiosti sopan joukkoon! Tuore yrttinä voit käyttää lempiyrttiäsi, jonka mausta pidät eniten🌿💚

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä