Saaristolaisleipäkakku fetakasvistäytteellä

Voileipäkakku on juhlien tarjottavana uskomattoman monipuolinen. Pohjan voi tehdä Tuoppi saaristolaisleipä jauhoseoksesta helposti syntyvään saaristolaisleipään ja täytteeksi kannattaa kokeilla vaihteeksi herkkusieniä. Täyteläinen feta-jogurttitäyte ja reilu kourallinen yrttejä koristeena vievät makumaailmaa Välimeren suuntaan. Toki saaristolaisvoileipäkakku toimii erinomaisesti myös perinteisempien lohen tai kinkun kanssa.

soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä

2,5 h + 12 h marinointi
8

Ainekset

8 annosta
MARINOIDUT HERKKUSIENET
300 g Champ herkkusieniä
½ nippu timjamia
1 dl balsamiviinietikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 pkt Tuoppi saaristolaisleipä jauhoseosta
FETA-JOGURTTITÄYTE
½ kurkku
4 dl turkkilaista jogurttia (10 % rasvaa)
½ nippu Vihreä Keiju minttua
valkosipulinkynsi
1 rkl hunajaa
150 g fetajuustoa
suolaa
mustapippuria
SITRUUNAMAJONEESI
2 rkl sitruunamehua
½ sitruunan kuori raastettuna
1 dl majoneesia
4 - 6 lehteä Vihreä Keiju jääsalaattia
KORISTELUUN
2 - 3 lehteä Vihreäkeiju jääsalaattia
2 Champ herkkusientä ohuina viipaleina
balsamico-marinoituja herkkusienen puolikkaita

Valmistusohjeet

2,5 h + 12 h marinointi
  1. Viipaloi 2/3 herkkusienistä ja puolita loput.
  2. Hienonna timjami ja sekoita balsamiviinietikka, sokeri ja vesi niin, että sokeri sulaa.
  3. Sekoita joukkoon timjami ja herkkusienet ja anna marinoitua yön yli.
  4. Valmista saaristolaisleipä pakkauksen ohjeen mukaan pyöreään irtopohjavuokaan. Vuoan tulisi olla halkaisijaltaan 20-24cm. Pienemmästä vuoasta syntyy korkeampi kakku, joka on hivenen hankalampi leikattava.
  5. Puolita kurkku, poista siemenet ja raasta. Purista kurkuista mahdollisimman paljon nestettä pois esimerkiksi siivilän avulla. Sekoita kurkku jogurttiin. Hienonna minttu ja valkosipulinkynsi ja lisää jogurttiin hunajan sekä murustetun fetajuuston kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita sitruunamehu ja sitruunan kuori majoneesiin.
  6. Valuta herkkusienistä marinointiliemi.
  7. Puolita jäähtynyt saaristolaisleipä pituussuunnassa.
  8. Kostuta pohja levittämällä päälle puolet sitruunamajoneesista ja täytä reilulla puolella feta-jogurttitäytteestä, marinoiduilla herkkusieniviipaleilla ja jääsalaatilla.
  9. Nosta kansi täytteen päälle niin että paistunut pinta tulee alaspäin ja sivele pinnalle loppu sitruunamajoneesi.
  10. Päällystä kansi lopulla täytteellä ja anna levätä jääkaapissa 1-2h, että leipä ehtii pehmetä.
  11. Koristele saaristolaisleipäkakku salaatinlehdillä, tuoreilla ja marinoiduilla herkkusienillä, fetajuustolla, yrteillä ja kirsikkatomaateilla.
  12. Saaristolaisleipäkakun leikkaamiseen kannattaa käyttää kakkulapion sijaan veistä, sillä saaristolaisleipä on perinteistä paahtoleipää huomattavasti tiiviimpää.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit

Skagen voileipäkakku

2,5h

Savulohileipäkakku

60 min + kostutusaika

Sillivoileipäkakku saaristolaisleivästä

2,5 h + 12 h marinointi