Savulohileipäkakku

Tämä savulohileipäkakku valloittaa vieraasi takuuvarmasti. Voit käyttää osan leivästä myös rukiisena ja kuorruttaa halutessasi kakkujen reunat. Valmista silloin tuplamäärä katkaraputäytettä tai puolitoista kertainen annos savulohitäytettä, jotta se riittää myös reunoille.

60 min + kostutusaika
15

Ainekset

15 annosta
25 viipaletta isoja paahtoleipiä
3-4 dl kiehuvaa vettä
1 kasvis- tai kalaliemikuutio
Täyte 1:
400 g savulohituorejuustoa
200 g lämminsavulohta
1 ruukku Vihreä Keiju tilliä
Täyte 2:
200 g yrttutuorejuustoa
100 g katkarapuja
1 ruukku Vihreä Keiju ruohosipulia
mustapippuria myllystä
Pinnalle:
100-200 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 lime
100-150 g katkarapuja
200 g lämminsavulohta
Vihreä Keiju ruohosipulia
Vihreä Keiju tilliä

Valmistusohjeet

60 min + kostutusaika
  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat.
  2. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon.
  3. Valmista täytteet. Sekoita savulohituorejuuston joukkoon hienonnettua lämminsavulohta ja hienonnettua tilliä.
  4. Valmista toinen täyte. Sekoita yrttituorejuuston joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut ja hienonnettua ruohosipulia. Mausta seos vielä mustapippurilla.
  5. Laita 5 leipää vieretysten tarjoiluvadille ja kostuta liemellä.
  6. Levitä päälle kerroksittain täytteitä ja kostutettuja leipäviipaleita siten, että viimeisin kerros täytettä jää kakun päälle.
  7. Anna kakun mielellään maustua hetki jääkaapissa ennen koristelua.
  8. Koristele kakku kirsikka- tai miniluumutomaateilla, limellä, katkaravuilla, lämminsavulohella sekä ruohosipulilla ja tillillä.
    Tarjoa!
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit